Tagliatelle Alfredo

O reteta rapida si racoroasa de pe blogul Ioanei Grigore, colega noastra de la Lumea retetelor si castigatoarea Academiei lui Horia
 
<p>Ingrediente

• 250 g paste tagliatelle (puteti folosi orice fel de paste, dar eu asta aveam prin camara)

• 1 cana smantana 

• 1 lingura unt

• 1 cana parmezan ras sau branza sarata

• Coaja si sucul de la o lamaie 

• Un praf nucsoara 

• Sare 

• Piper

Preparare

Este o reteta de paste usor diferita de ceea ce mancam in mod obisnuit, dar foarte racoroasa. Am inceput cu prepararea unei limonade din lamai verzi si galbene si multa menta, am turnat-o intr-un pahar plin cu gheata si apoi m-am pus pe gatit.
Dupa ce am navigat un timp pe internet, am gasit o reteta draguta de paste Alfredo a italiencei Giada de Laurentiis si m-am apucat de treaba.
Pentru ca reteta este foarte rapida si sosul se prepara imediat, eu am inceput cu fierberea pastelor.
In timp ce pastele erau pe foc, intr-o tigaie am amestecat smantana cu sucul de lamaie. Aveti grija sa alegeti o tigaie suficient de mare pentru ca, spre final, peste sos o sa adaugati si pastele.
Am adaugat untul si am pus tigaia pe un foc mediu pana s-a topit untul.
Se amesteca din cand in cand timp de 5 minute.
In tigaie am adaugat pastele (care intre timp fiersesera si fusesera scurse de apa), branza data prin razatoare, coaja de lamaie, nucsoara, sarea si piperul.
Am mai lasat tigaia pe foc inca 3 minute pana s-a ingrosat sosul.
In poza le-am prins cu greu pentru ca au fost devorate instant!

Mai multe retete, pe blogul Ioana in Lumea retetelor </p>

Vote it up
163
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza