Tacos cu pui și fasole

Un preparat clasic din bucătăria americană, de inspirație mexicană
 

Articole similare

Ce sunt, de fapt, „tacos“?

Tacos provin din bucătăria Tex-Mex din SUA. Aceste preparate sunt de fapt tortilla de porumb crocante, îndoite în formă de coajă, prăjite în ulei și apoi umplute. Ele se găsesc de-a gata în magazine sau se pot face în casă. Foile taco mexicane originale sunt tortilla de porumb moi, umplute, care sunt apoi înfășurate sau îndoite.

 

Ingrediente pentru 4 porții

350 g piept de pui, tăiat în fâșii

3 căței de usturoi, tocat

sucul de la 1 lămâie verde

1 linguriță amestec de condimente mexicane (chili, boia de ardei, coriandru, chimen, usturoi, ceapă, ardei iute)

sare și piper

1 lingură ulei de măsline extravirgin

2 ardei roșii, verzi sau galbeni, curățați de cotor și tăiați fâșii subțiri

1 cutie de fasole Pinto sau Borlotti (aproximativ 400 g)

8 coji de taco

1 avocado

100 g frunze de salată

3 cepe verzi, tăiate în felii subțiri

1 roșie, tăiată cuburi

3 linguri frunze de coriandru

sos Tabasco (după gust)

4 linguri cremă de brânză

 

1. Se încălzește cuptorul la 180°C (ventilator 160°C, gaze 2-3). Se pun pieptul de pui, usturoiul, sucul de lămâie și condimentele într-un castron. Se amestecă bine totul și se condimentează cu sare și piper.

2. Se încinge uleiul într-o tigaie sau un wok. Se toarnă amestecul de carne și se călește fără agitare timp de 1 minut. Apoi se adaugă ardeii și se prăjesc la foc mare 3-5 minute, amestecând, până când puiul este ușor rumenit. Se spală fasolea, se scurge și se călește în tigaie, amestecând din când în când.

3. Între timp se pun cojile de taco cu partea deschisă în sus, pe o tavă de copt, pe cel mai de sus grătar al cuptorului, și se încălzesc 2-3 minute. Se taie avocado pe din două, se scoate sâmburele, se descojește și se taie felii. Se spală salata verde și se rupe în bucăți de dimensiuni mici sau fâșii înguste.

4. Folosind o lingură, se așază în fiecare coajă de taco o optime din amestecul de pui și ardei. Se adaugă apoi avocado, salată verde, ceapă verde, roșii, frunze de coriandru și se distribuie, după gust, sosul Tabasco. Se servesc imediat. Se amestecă crema de brânză până când devine omogenă și se servește alături de taco.

Vote it up
70
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza