Tabouleh cu patrunjel si menta

Grau bulgur sau cuscus gasesti in magazinele naturiste. Bulgurul instant trebuie inmuiat doar 30 minute, iar cuscusul instant, 5
 
<p>Timp preparare: 35 minute, plus timp de inmuiere: 4 ore, plus timp de marinare: 30 minute
Pentru 4 portii
Pe portie: 300 kcal, 7 g proteine, 13 g grasimi, 38 g glucide

Ingrediente

150 g bulgur fin sau cuscus
300 g rosii aromate
3 castraveti mici si tari
1/2 legatura de ceapa verde
2 legaturi mari de patrunjel cu frunza neteda (cca 150 g)
1 legatura de menta proaspata
5-6 linguri zeama de lamaie
4 linguri ulei de masline
sare
piper negru proaspat macinat
1 inima de salata romana
verdeturi si felii de rosii pentru ornat, dupa gust

Preparare

1. Bulgurul sau cuscusul se acopera cu apa rece si se lasa la inmuiat 4 ore.
2. Intre timp, se spala rosiile, se taie in doua si li se scot cotoarele. Se spala castravetii si se descojesc. Se taie in cubulete rosiile si castravetii. Ceapa verde se curata, se spala si se taie in rondele.
3. Se spala patrunjelul si menta si se scutura de apa sa se zvante. Se toaca marunt frunzulitele. Cerealele se scurg printr-o sita fina, apoi se rastoarna intr-un castron mare.
4. Se amesteca toate ingredientele pregatite. Se freaca uleiul de masline cu zeama de lamaie, sare si piper. Se toarna vinegreta peste salata, amestecand. Se lasa totul 30 minute in repaus, sa se intrepatrunda aromele.
5. Inima si frunzele de salata se spala si se centrifugheaza. Inima se taie in fasii, frunzele se aranjeaza pe un platou mare. Se potriveste gustul tabouleh-ului cu sare si zeama de lamaie si se adauga fasiile de salata. Apoi se asaza peste frunzele de salata si se orneaza, dupa gust, cu verdeturi si felii de rosii. Aceasta salata se potriveste cu lipie calda si branza feta.</p>

Vote it up
199
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza