Tăiței picanți cu miel

Tăiței fini, cu mirodenii thailandeze și felii de friptură de miel fraged
 

Timp preparare: 10 minute


La foc: 10-15 minute


Se obțin 2 porții.

O porție conține:
 559 calorii, 69 g glucide,
34 g
proteine, 17 g grăsimi (grăsimi saturate 5 g).

Ingrediente

1/2 lingură ulei de măsline


200 g file de miel, taiat felii subțiri


2-3 lingurițe ulei de susan


250 g amestec de tagliolini cu ou, spanac și roșii sau alte paste subțiri


4 linguri coriandru proaspăt, tocat


2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat


2 ardei iuți rosii nu foarte iuți, fără semințe, tocați


2 ardei iuți verzi nu foarte iuți, fără semințe, tocați


1 cățel de usturoi, zdrobit


sucul de la 1/2 lămâie verde


sare și piper negru


sos Tabasco, opțional

Preparare

1. Se pune o cratiță cu apă sărată pe foc și se lăsă să fiarbă. Se încălzește o tigaie mare neaderentă la foc iute și se unge cu ulei de măsline. Se prăjește carnea 1-2 minute până când se rume­nește. Se scoate din tigaie și se așază pe o farfurie, se stropește cu ulei de susan și se ține la cald.


2. Se pun pastele în apa clocotită și se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj.


3. Se scurg pastele și se amestecă bine cu coriandru și pătrunjel, ardei iute, usturoi, suc de lămâie, un vârf de sare și mult piper negru. Se adaugă, optional, puțin sos Tabasco și cateva picături suplimentare de ulei de susan, după gust.


4. Se aranjează pe fiecare farfurie o grămăjoară de paste și bucățile de miel deasupra.

Sfat pentru reducerea grăsimilor

Deoarece fileul de miel este foarte fraged, se poate prăji rapid la foc iute, doar cu un strop de grăsime.

Vote it up
110
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza