Tăiței din cartofi

Asemănători cu gnocchi italieni, se pot servi cu varză acră sau legume
 

Ingrediente pentru 5-6 porții

1 kg de cartofi, fierți (cu o zi înainte)

150 g făină

1 ou

1 linguriță maghiran uscat

nucșoară rasă

sare

făină (pentru modelare)

2 linguri de unt

 

1. Se curăță cartofii și se rad. Se frământă într-un aluat ferm cu făină, ou, maghiran, nucșoară și 1 vârf de cuțit de sare. Se presară mâinile cu făină; se ia un fund de lemn și se formează din aluat rulouri de lungimea unui deget și grosime de 1 cm. Capetele tăițeilor sunt mai subțiri decât centrul.

2. Se fierbe apă sărată într-o cratiță, se pun tăițeii, se lasă la foc mic timp de 10 minute. Apoi se scot tăițeii și se scurg printr-o strecurătoare.

3. Se încălzește untul într-o tigaie și se prăjesc tăițeii 10 minute, amestecând continuu, până capătă o culoare maro-aurie.

 

Variantă:

Cartofii roșii se curăță, se spală, se taie în sferturi și se fierb în apă cu sare până când se înmoaie. Când sunt încă calzi, se trec printr-o presă de cartofi. Se lasă să se răcească. Se frământă cu nucșoară, sare, 30 g unt, 2 gălbenușuri și 150 g de făină. Cu acest aluat se procedează exact cum este descris în etapa 1.

 

 

Vote it up
155
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza