Suruburi si surubelnite

Lubrifierea cu putina ceara a unui surub va va face treaba mult mai usoara
 

Surubul clasic cu fanta plata s-a diversificat in multe variante. Insurubarea e mai usoara acum, dar aveti nevoie de mai multe surubelnite! Sau poate nu?

➊ Nu folositi varfuri uzate. Daca aplicati presiune suficienta, dar varful de surubelnita continua sa sara din capul surubului, e momentul sa-l schim­bati. E bine sa aveti var­furi de rezerva la in­de­ma­na, sa le puteti schim­ba la primul semn de uzura.

➋ Atractia magnetica. Magnetizati surubelnita mis­­cand un magnet de-a lungul ei (intr-o singura directie!) de cateva ori. Acum nu veti mai pierde suruburile mici pe care incercati sa le bagati in locuri greu accesibile. Pentru a o demagnetiza, treceti magnetul pe deasupra ei in ambele directii.

➌ Dati cu ceara. Lubrifierea cu putina ceara a unui surub va va face treaba mult mai usoara. Nu fiti tentat sa folositi sa­pun, ulei sau vaselina ca lubri­­fianti – acestea pateaza lemnul.

➍ Puterea prafului. Bagati varful surubelnitei in praf de curatat inainte de a ataca un surub dificil. Praful va da uneltei mai multa aderenta intr-o fanta alunecoasa.

➎ Suruburi lipicioase. Pentru a reusi sa insurubati un surub intr-un loc dificil, treceti-l printr-o bucata de banda de mascare, cu partea lipicioasa spre capul surubului. Puneti surubelnita in fanta, apoi lipiti banda pe surubelnita. Odata ce surubul a prins, scoateti surubelnita si rupeti banda.

➏ Moment foto. Inainte de a dezasambla ceva cu mai mult de doua sau trei parti interconectate, faceti o poza cu o camera digitala. Astfel veti sti cum trebuie puse la loc.

 

Vote it up
173
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza