Suplimentele nu te apara de cancer

Trei studii demonstreaza ca suplimentele alimentare nu au nici un rol in preventia sau tratarea cancerului de prostata
<p>Desi, in ultimii ani, studiile de specialitate sugerau ca riscul cancerului de prostata putea fi redus cu ajutorul suplimentelor alimentare pe baza de vitamina E, seleniu si soia, noile studii arata ca aceste produse nu au nici un efect in prevenirea acestei boli. In plus, studiile indicau ca si vitamina C ar putea preveni aparitia acestei maladii, insa cercetatorii nu au analizat si efectul pe care il are aceasta vitamina in evolutia cancerului de prostata, informeaza Reuters.
Primul studiu bazat pe efectele seleniului si a vitaminei E a fost efectuat pe un grup de 35.000 de barbati, cu vârste de peste 50 de ani, care nu au prezentat niciun semn de cancer de prostata. Rezultatele studiului, care s-a desfasurat pe o perioada de cinci ani, au aratat ca aceste suplimente nu s-au dovedit eficiente impotriva acestui tip de cancer.
Un al doilea studiu, realizat de oamenii de stiinta canadieni de la Universitatea Health Network din Toronto, a demonstatat ca administrarea unor suplimente nu poate scadea riscul de a face cancer la prostata. Cercetarea a presupus monitorizarea a 303 de barbati, dintre care unii au luat un medicament placebo, iar ceilalti au luat suplimente de soia (40 g), vitamina E (800 U) si seleniu (0,2 g - o doza de patru ori mai mare in comparatie cu cea recomandata). Toti subiectii aveau inainte de cercetare leziuni precanceroase, lucru ce i-a expus unui risc mai mare de a face cancer de prostata. La finalul studiului, numarul celor care au facut boala a fost apropape identic in ambele grupe.
Al treilea studiu a avut ca obiectiv observarea efectelor pe termen lung pe care le au suplimentele de vitamina C si E asupra cancerului de prostata si a altor tipuri de cancer. In aceasta cercetare au fost implicati 14.000 de persoane, care au fost monitorizate pe o perioada de opt ani. Astfel, oamenii de stiinta au observat ca niciunul dintre suplimente, luate separat sau in combinatie, nu au avut capacitatea de a reduce riscul aparitiei cancerului si nici nu a imbunatatit starea de sanatate a persoanelor bolnave de aceasta maladie.</p>
Vote it up
210
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza