Suplimentele alimentare

„Eficacitatea si importanta sigurantei in administrarea de suplimente alimentare”
 

Specialisti ai sistemului sanitar din Romania (medici, farmacisti si reprezentanti ai industriei pharma) au  analizat vineri, 14 februarie 2013, beneficiile suplimentelor alimentare si tendinta folosirii acestora la nivel european in cadrul conferintei „Eficacitatea si importanta sigurantei in administrarea de suplimente alimentare”.
 
Evenimentul, care a avut loc la Centrul Infoeuropa, a fost primul din seria conferintelor dedicate acestei teme, initiativa a colaborarii intre Core Invest Health si  Infoeuropa.
 
La eveniment au participat reprezentanti ai sistemului sanitar din Romania (medici, farmacisti), care au dezbatut beneficiile suplimentelor alimentare si tendinta folosirii acestora la nivel european, modalitatile de buna practica, si nu in ultimul rand aducerea la cunostinta a acestor informatii catre publicul larg.
 
Demersul a urmarit furnizarea informatiilor relevante catre publicul larg si comunitatea medicala, coroborat cu activitatile si programele specifice de comunicare, menite sa reduca decalajele dintre Romania si Uniunea Europeana in domeniul sanatatii.
 
Aceasta prima conferinta si-a propus sa atraga atentia asupra preventiei obezitatii si a imbunatatirii starii de sanatate prin alegerea unui stil alimentar sanatos si derularea de activitati fizice.
 
Specialistii au analizat si solutiile care privesc asocierea dietelor cu suplimente alimentare adjuvante naturale in cazul supraponderabilitatii si mentinerii controlului greutatii, suplimente care-si dovedesc eficienta si eficacitatea prin studii clinice efectuate in institute de renume din Franta.
 
In paralel, medici specialisti au prezentat dovezi stiintifice care stau la baza recomandarilor Diet Coach, sau altor terapii inovative introduse in Romania, cu rezultate notabile in majoritatea tarilor europene.
 
Initiativa are la baza politica Uniunii Europene pentru combaterea obezitatii, excesul ponderal reprezentand, in momentul de fata o problema majora de sanatate in lume si factorul principal in scaderea sperantei de viata si calitatii acesteia.
 
Printre modalitatile pe care le are la dispozitie Comisia Europeana pentru a interveni in acest domeniu, se numara “Strategia pentru Europa privind problemele legate de alimentatie, excesul de greutate si obezitatea” si doua instrumente de implementare, respectiv „Grupul la nivel inalt pentru nutritie si activitate fizica” si „Platforma UE privind regimul alimentar, activitatea fizica si sanatatea”.
 
Colaborarea cu Centrul de Informare Infoeuropa aduce plus valoare procesului de informare initiat de Core Invest Health prin care promovarea unui stil de viata sanatos coroborat cu solutiile optime de sustinere a organismului ajuta la cresterea calitatii vietii populatiei.
 
Pe parcursul acestui an, va vom informa permanent despre conferintele derulate pe teme medicale privind imbunatatirea cunostiintelor pacientilor romani asupra tratamentelor inovatoare cu suplimente alimentare si identificarea unor solutii menite sa reduca decalajele dintre Romania si Uniunea Europeana in ceea ce priveste cresterea sperantei de viata si calitatea vietii.
 
Despre centrul Infoeuropa
 
Aflat in subordinea Ministerului Afacerilor Externe, Centrul Infoeuropa functioneaza ca oficiu de informare privind problematica europeana, asigurand informatii relevante din domeniul afacerilor europene tuturor celor interesati, precum si un spatiu de manifestare pentru evenimentele cu tematica specific europeana.
 
Despre Core Invest Health
 
Core Invest Health este o companie de import si distributie de produse farmaceutice in categoria suplimentelor alimentare si produselor dermato-cosmetice premium, cu studii clinice si atestate de Institute de renume din tarile Uniunii Europene.
 
Compania lucreaza in partneriat cu majoritatea farmaciilor la nivel national, iar in acelasi timp se implica activ in educarea publicului larg si constientizarea necesitatii preventiei ca motor al cresterii nivelului de sanatate a populatiei.
 
Prin actiunile sale, Core Invest Health promoveaza conceptul de inovativ Diet Coach privind controlul greutatii reprezinta o metoda eficienta de a slabi sanatos si natural.
 
In cadrul evenimentelor de informare a specialistilor initiate de Core Invest Health, medici specialisti prezinta dovezile stiintifice care stau la baza recomandarilor Diet Coach sau altor terapii inovative cu rezultate notabile in majoritatea tarilor europene. (tara de provenienta a produselor: Spania)
 
Despre obezitate/exces ponderal
 
Supraponderea reprezinta aprecierea BMI intre 25 si 29.9 Kg/mp iar obezitatea de la 30 kg/mp pana la 39.9 kg/mp, avand mai multe grade de clasificare.Un indice BMI mai mare de 40kg/mp inseamna obezitatea morbida tratata doar prin chirurgie metabolica.
 
Organizatia Mondiala a Sanatatii atrage atentia ca, in prezent, 1 din 3 persoane adulte este supraponderala (peste 200 de milioane de adulti), iar 11% din populatia mondiala sufera de obezitate.
 
In medie, la nivelul statelor membre ale UE, 17% din populatia adulta sufera de obezitate. Mai mult, 52% din adultii europeni sunt considerati supraponderali sau obezi. In termeni mai simpli, un adult din doi si aproape un copil din trei intra in categoria persoanelor supraponderale sau obeze.
 
Date pentru Romania
 
In Romania, 70% din populatia feminina sufera de constipatie sau alte probleme de tranzit intestinal, sustine Societatea Romana de Gastroenterologie.
 
De asemenea, Romania se afla pe locul al treilea in Europa in ceea ce priveste incidenta obezitatii conform IOTF (International Obesity Task Force).
 
•    peste jumatate dintre romani declara ca se confrunta cu problema kilogramelor in plus
•    o treime (34%) din populatia Romaniei este supraponderala, iar aproximativ un sfert (20%) sufera deja de obezitate, releva studiul.
•    peste 56% dintre barbatii romani sunt supraponderali si obezi, in timp ce in randul femeilor, 48% se confrunta cu aceasta afectiune.
•    18% dintre tinerii cu varste intre 15-24 de ani sunt supraponderali
•    in total, populatia Romaniei are aproximativ 200.000 tone de exces ponderal
•    impactul pe termen lung al obezitatii este neglijat, astfel ca peste 70% nu au tinut nici macar o dieta

Sursa: www.coreinvest.ro

Vote it up
140
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza