Supa deasa de pui, praz si porumb

Porumbul cu pui si praz face ca aceasta supa abundenta, plina de bucatele de carne, sa fie preferata intregii familii

 

<p>O portie contine:
Calorii 183
Glucide 16 g
Proteine 25 g
Grasimi 3 g (fara grasimi saturate)

Timp preparare: 15 minute, plus 5 minute pentru racire
La foc: 35 de minute
Se obtin 4 portii

Ingrediente

350 g piept de pui
1 frunza de dafin
6 boabe de piper negru
350 g porumb, din conserva sau decongelat daca era congelat
250 g praz, taiat in felii subtiri
Sare si piper negru
Garnitura: paine integrala crocanta, optional

Preparare

1. Se indeparteaza pielea si orice urma de grasime de pe pieptii de pui, apoi acestia se pun intr-o oala mare. Se adauga peste ei 800 ml de apa, frunza de dafin si boabele de piper. Se pun la fiert. Se ia spuma formata la suprafata lichidului, apoi se acopera si se lasa sa fiarba 20 de minute sau pana cand carnea se desprinde usor de pe os. Se lasa sa se raceasca 5 minute.
2. Se scoate puiul din lichid si se taie carnea felii sau se faramiteaza cu doua furculite. Apoi pieptul se pune deoparte. Se strecoara lichidul si se masoara 150 ml intr-o cana gradata sau un castron. Se adauga jumatate din cantitatea de porumb si se paseaza intr-un blender sau mixer. Se pune din nou supa pasata in oala, se amesteca cu restul de lichid si se lasa pe foc.
3. Se adauga prazul in oala, apoi se acopera si se fierbe incet 6-8 minute pana cand acesta se inmoaie.
4. Se adauga pieptul de pui in supa impreuna cu restul de porumb si se mai fierbe usor 2-3 minute, astfel incat acestea sa se incalzeasca. Se gusta, se potriveste gustul si se serveste fierbinte, eventual cu paine integrala crocanta.

Varianta

Pentru o versiune mai rapida, cumparati piept de pui gata dezosat si folositi bulion de pui in loc de apa, pentru a spori aroma.</p>

Vote it up
159
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza