Supa de morcovi cu marar

De patru ori necesarul zilnic de vitamina A intr-un singur bol din aceasta supa-crema, plus un bonus de vitamina C, potasiu si fibre.

 

<p>Timp pregatire: 10 min
La foc: 45 min
Se obtin 4 portii
O portie contine: 135 calorii, 6 g proteine, 20 g carbohidrati, 4 g grasimi, 0 g grasimi saturate, 1 mg colesterol, 5 g fibre, 773 mg sodiu

Ingrediente

1 lingura ulei
1 ceapa, tocata mare
1 catel de usturoi, tocat
400 g supa de pasare, degresata, partial desarata
600 g morcovi curatati, tocati mare
1/2 lingurita cimbru uscat, faramitat
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper alb
1/4 cana iaurt degresat
1 lingura marar, tocat fin

Preparare

1. Se incinge uleiul intr-o cratita de marime potrivita, la foc potrivit. Se adauga ceapa si usturoiul. Se calesc 5 minute, pana se moaie. Se adauga supa de pasare, morcovii si cimbrul. Se fierbe descoperit circa 40 de minute, pana se moaie legumele.
2. Din supa obtinuta se face un piure cu ajutorul unui blender (in transe). Se adauga sare si piper. Se serveste fierbinte si se orneaza fiecare portie cu iaurt si marar. Se poate servi si rece. Pentru aceasta, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se acopera si se pune la frigider pana cand se raceste. Se orneaza chiar inainte de a se servi.</p>

Vote it up
141
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza