Supa de curcan si nuca de cocos

Din resturile curcanului de la Craciun se poate prepara un bulion delicios, folosit apoi ca baza a unei supe neobisnuite.

 

<p>Timp preparare: 20 de minute
La foc: 45-50 de minute
Se obbtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 133
Glucide 4 g
Proteine 17 g
Grasimi 5 g (grasimi saturate 4 g)

Ingrediente

125 g piept de curcan, preparat, fara piele
25 g lapte-praf de nuca de cocos
1 ardei iute rosu, fara seminte, tocat
Sare
1 lingura amidon de porumb
1 lingura coriandru proaspat, tocat
Pentru bulion:
Carcasa unui curcan de 3 kg
2 lingurite seminte de coriandru
100 g morcov, tocati
1 tija telina, tocata
5 cm dintr-un baton de scortisoara, rupt
4 cuisoare
1 lingurita seminte de cumin
4 catei de usturoi, mari, usor zdrobiti, cu coaja
5 cm dintr-o radacina de ghimbir, nedescojita, taiata felii
2 fire de citronella, strivite
225 g sferturi de ceapa, nedescojita
Pentru ornare: 4 ardei iuti rosii, mici, optional

Ingrediente

1. Se prepara mai intai bulionul. Se taie carcasa de curcan in bucati usor de manuit, iar apoi se zdro­besc semintele de coriandru intr-o piulita. Se pun apoi intr-o oala peste care se adauga 1,2 litri de apa si toate celelalte ingrediente. Dupa ce-au clocotit, se reduce flacara, se acope­ra oala cu un capac si se lasa sa fiarba incet 35-40 de minute.
2. Intre timp, se toaca marunt carnea de curcan.
3. Se scot bucatile mari de carcasa din bulion, apoi acesta se strecoara printr-o sita pastrand lichidul intr-o cana gradata. Sunt necesari 750 ml de lichid si daca nu este suficient, se completeaza cu apa.
4. Se pune laptele-praf de nuca de cocos intr-o oala mare si se adauga lichidul masurat. Se pune oala la foc potrivit si se amesteca pentru a nu se forma cocoloase.
5. Cand amestecul de nuca de cocos incepe sa faca bule, se da focul la minim si se adauga curcanul si ardeiul iute, precum si sare dupa gust.
6. Se amesteca amidonul cu 1-2 linguri de apa rece, apoi se adauga in supa si se amesteca 2-3 minute pana cand supa devine mai groasa.
7. Se adauga coriandru proaspat, se amesteca scurt, se ia supa de pe foc si se serveste, optional, cu ardei iute.

Varianta:

Poti prepara bulionul din carcasele a doua gaini.</p>

Vote it up
143
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza