Supa vietnameza de pui cu taitei

Supa de pui asezonata cu o combinatie inedita de legume crude si arome exotice. Orneaz-o cu 1 lamaie verde taiata in sferturi

 

<p>Timp preparare: 20 de minute
La foc: 15 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 522
Glucide 76 g
Proteine 40 g
Grasimi 5 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente

500 g carne de pui fara piele si dezosata, taiata cubulete
1 litru bulion de pui
4 linguri sos de peste thailandez
1 lingura ghimbir, ras
350 g taitei de orez
50 g muguri de soia
60 g ceapa, taiata solzisori
Cate 2 linguri de busuioc, coriandru si menta, proaspete, tocate
2-4 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat foarte fin
2 cepe verzi, taiate marunt

Preparare

1. Se pun intr-o oala mare carnea de pui, bulionul, sosul de peste si ghimbirul ras si se dau in clocot, apoi se acopera si se fierb la foc mic 10-15 minute, pana cand carnea este facuta.
2. Intre timp se pune o oala pe foc si se fierbe fideaua conform indicatiilor de pe ambalaj.
3. Se scurge fideaua si se imparte in 4 castroane. Se adauga carnea, mugurii de soia si ceapa, apoi se presara busuioc, coriandru si menta. Se toar­na supa si se presara ardeiul iute si ceapa verde.
4. Se serveste cu felii de lamaie verde.</p>

Vote it up
527
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza