Supa portugheza cu carnati

Combinatia de legume din aceasta supa garanteaza o bogata varietate de vitamine si minerale importante
<p>Pregatire 15 minute
La foc 55 minute

Se obtin 8 portii
1 portie contine: 128 calorii, 10 g proteine, 12 g carbohidrati, 5 g grasimi, 1 g grasimi saturate, 19 mg colesterol, 3 g fibre, 660 mg sodiu

Ingrediente

230 g carnati iuti din carne de curcan preparati in stil italian
1 lingura ulei
1 ceapa mica, tocata mare
2 catei de usturoi, tocati marunt
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita enibahar macinat
1 1/4 lingurita sare
100 g varza verde creata (kale) proaspata, cu tulpina cu tot, rupta in bucati mici
2 morcovi, curatati de coaja, taiati in jumatati pe lung, iar apoi taiati transversal in felii subtiri
1 ardei gras mic rosu, curatat de seminte si taiat cuburi
2 conserve (400 g fiecare) supa de curcan, degresata, cu continut scazut de sodiu
1 conserva (540 g) naut, scurs si spalat
1/4 cana branza parmezan rasa

Preparare

Se pun carnatii intr-o tigaie mica in care s-a pus un strat de apa de 0,5 cm. Se inteapa carnatii cu cutitul. Se fierb intorcandu-se ocazional, pana cand apa s-a evaporat, cam 8 minute. Apoi se rumenesc bine, timp de 5 minute. Se scot din tigaie si se lasa sa stea 5 minute. Se indeparteaza pielea care s-a desfacut de pe carnati. Carnatii se taie in bucati de
1-1,5 cm.

Intr-o cratita mare pusa la foc potrivit se incinge uleiul. Se adauga ceapa. Se rumeneste pana
cand devine moale si usor aurie, 7 minute. Se adauga usturoiul, scortisoara, enibaharul si sarea. Se rumenesc 1 minut.

Se adauga in cratita varza verde creata (kale), ardeiul gras si supa. Se adauga feliile de carnati. Se fierb incet, partial acoperite, pana cand legumele devin fragede, 30 de minute.

Se adauga nautul. Se incalzeste supa. Se orneaza fiecare castron cu branza.</p>

Vote it up
143
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza