Supa greceasca de spanac cu ou

Cu mai putine galbenusuri, supa degresata si orez nedecorticat, gustul va fi acelasi sau mai bun, iar supa mai sanatoasa
 
<p>Timp pregatire 5 min.
La foc 10 min.

Se obtin 4 portii
1 portie contine: 114 calorii, 8 g proteine, 17 g carbohidrati, 2 g grasimi,
1 g grasimi saturate, 53 mg colesterol, 3 g fibre, 728 mg sodiu

Ingrediente
3 cani supa de pasare degresata, cu continut scazut de sodiu
3 cepe verzi, tocate fin
3 catei de usturoi, tocati marunt
300 g spanac tocat congelat
1/2 lingurita oregano, 1/2 lingurita sare
1 cana orez nedecorticat, fiert
1 lingurita coaja rasa de lamaie
3 linguri suc proaspat de lamaie
1 ou mare plus 2 albusuri

Preparare

1. Intr-o cratita de marime medie se pun 1/4 cana cu supa de pasare, ceapa verde si usturoiul. Se fierb 2 minute la foc potrivit pana se moaie ceapa.
2. Se adauga restul supei de pasare, spanacul si oregano si se aduce la fierbere. Se reduce focul si se fierbe 5 minute acoperit, la foc mic, pana se moaie spanacul.
3. Se adauga orezul, coaja si sucul de lamaie si sarea si se fierbe la foc mic. Se scoate jumatate de cana de lichid fierbinte si se pune intr-un castron, unde se bat oul si albusurile. Se toarna lichidul cu ou si albusuri in supa care fierbe, amestecand mereu.</p>

Vote it up
182
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza