Supa de taitei japoneza

Soba, taitei japonezi din hrisca, fierti intr-o supa de ghimbir si soia, cu tofu afumat si o mixtura apetisanta de vegetale
 
<p>
Se obtin 4 portii
Timp de preparare: 25 min.

Ingrediente:

150 g soba (taitei japonezi din hrisca)
1 lingura ulei de floarea-soarelui
1 lingura radacina proaspata de ghimbir rasa
2 catei de usturoi pisati
1 ardei gras rosu curatat de seminte si feliat subtire
100 g porumb tanar feliat pe diagonala
10 g ciuperci shiitake (sau hribi), feliate
1.7 litri bulion de legume
3 linguri sos de soia light
3 linguri sherry demisec
2 cepe verzi feliate foarte subtire
55 g nasturel tocat grosier
85 g germeni de fasole
250 g tofu afumat, cu migdale si seminte de susan, taiat cubulete

Preparare:

Se da in clocot o oala mare cu apa, se adauga taiteii si se fierb 5 minute, pana se moaie. Cand sunt gata, se scurg bine.
Cat timp se gatesc taiteii, se incinge uleiul intr-o cratita mare. Se adauga ghimbirul si usturoiul si se calesc 1 minut, amestecand frecvent. Se adauga apoi ardeiul gras, porumbul tanar si ciupercile shiitake si se gatesc 3 minute, amestecand frecvent, pana s-au muiat vegetalele.

Se toarna bulionul de legume si se adauga sosul de soia si sherry-ul. Se dau in clocot si se fierb incet 3 minute. Se adauga ceapa verde, nasturelul, germenii de fasole si tofu si se gatesc 1 minut, sau pana cand germenii de fasole s-au inmuiat putin.
Se impart taiteii in 4 boluri individuale. Se pun peste ei vegetalele si supa.
Idei noi:
Pentru a prepara taitei thailandezi cu creveti si lemongrass, se fierb 3 minute 150 g taitei celofan in apa clocotita, pana cand se moaie. Intre timp, se prajesc 1 minut la foc iute, amestecand continuu, 1 lingura ghimbir ras, 1 lingura lemongrass tocat marunt si 2 catei de usturoi pisati, in 1 lingura ulei de floarea-soarelui. Se adauga 1 ardei gras rosu, curatat de seminte si feliat si 100 g pastai de mazare tanara si se gatesc inca 3 minute. Se toarna 1,7 litri bulion de legume impreuna cu cate 3 linguri de sos de soia si sherry. Se da totul in clocot si se fierbe 3 minute. Se adauga 300 g creveti tiger cruzi, 115 g frunze de spanac tanar, 150 g muguri de bambus, 4 cepe verzi feliate subtire si 2 linguri frunze de coriandru tocate. Se fierb ingredientele pana ce crevetii isi schimba culoarea din gri-albastrui in roz, apoi se ia oala de pe foc si se adauga sucul si coaja rasa de la 2 lamai verzi si 2 linguri sos de peste. Se pun taiteii scursi in boluri individuale si se toarna supa peste ei.

Avantaje:

Soba sunt cei mai populari taitei din Japonia. Sunt preparati din hrisca. Aceasta, desi este consumata ca o cereala, este de fapt fructul unei plante inrudite cu rubarba. Hrisca este o buna sursa de vitamine din grupul B si contine si ceva calciu. Tofu este o buna sursa de proteine non-animale si ofera si cantitati importante de fier si vitamine din grupul B si cantitati folositoare de calciu. Are continut scazut de grasimi saturate.
 
Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro
</p>
Vote it up
108
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza