Supa de sparanghel

<p>Sparanghelul previne bolile de inima si pe cele congenitale. Merge cu un sandvis de paine de secara cu sunca si un strop de mustar de Dijon</p>

 

<p>Sparanghelul previne bolile de inima si pe cele congenitale. Merge cu un sandvis de paine de secara cu sunca si un strop de mustar de Dijon</p>

<p>Se obtin 6 portii<br>
Timp pregatire 20 min.<br>
La foc 50 min.<br>
Per portie: 111 calorii, 6 g proteine, 15 g carbohidrati, 4 g grasimi, 1 g grasimi saturate, 2 mg colesterol, 2 g fibre, 757 mg sodiu<br>

Ingrediente<br>

1 kg sparanghel, curatat<br>
1 lingura ulei <br>
1 lingurita unt<br>
2 fire de praz, doar partea alba si cea verde- deschis, tocate fin<br>
1/2 ceapa, tocata fin<br>
2 catei de usturoi, tocati<br>
3 linguri orez alb cu bob lung<br>
coaja rasa de la o lamaie<br>
1,2 l supa de pasare, degresata, cu continut scazut de sodiu<br>
1/2 lingurita sare<br>
1/4 lingurita piper negru<br>
1/2 lingurita tarhon uscat, faramitat<br>
3 linguri iaurt simplu<br>

Preparare<br>

1. Se taie varfurile sparanghelului, care se oparesc 1 minut in apa clocotita. Se scurg de apa. Restul de sparanghel se toaca mare.<br>
2. Se incing uleiul si untul intr-o cratita mare, la foc potrivit. Se adauga prazul, ceapa si usturoiul. Se calesc 5 minute, pana se moaie. Se adauga sparanghelul tocat. Se caleste acoperit, timp de 10 minute.<br>
3. Se adauga orezul, coaja de lamaie, supa de pasare, sarea si piperul. Se fierbe 30 de minute la foc mic, acoperit partial.<br>
4. Intr-un blender sau robot de bucatarie se mixeaza supa, obtinandu-se un piure. Se repune in cratita. Se adauga tarhonul si varfurile de sparanghel. Se fierbe 3 minute la foc mic. Se ia de pe foc. Se adauga iaurt si se serveste.</p>

Vote it up
316
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza