Supa de rosii cu zdrente de ou

Usturoiul ii adauga savoare, dar si valoroase substante anticancerigene, acestei supe preparate in stilul bucatariei cubaneze
 
<p>Pregatire 10 min.
La foc 16 min.

Se obtin 6 portii
1 PORTIE CONTINE: 135 calorii, 7 g proteine, 17 g carbohidrati, 5 g grasimi,
1 g grasimi saturate, 71 mg colesterol, 2 g fibre, 897 mg sodiu

Ingrediente

1 lingura ulei de masline
1 ceapa mica, tocata fin
6 catei de usturoi, tocati fin
4 rosii coapte, curatate de seminte, tocate fin
800 g supa de pasare, degresata, cu continut scazut de sodiu
1 frunza de dafin, 1 lingurita sare
2 oua mari, batute usor
6 felii (2,5 cm grosime) paine italiana din gris, prajite
3 linguri patrunjel, tocat mare

Preparare

1. Se incinge uleiul intr-o cratita mare, la foc potrivit. Se adauga ceapa. Se caleste 5 minute, pana se moaie. Se adauga usturoiul, care se caleste 30 de secunde. Se adauga rosiile. Se calesc 1 minut.
2. Se adauga supa de pasare, dafinul si sarea. Se reduce focul. Se fierb 10 minute, descoperite. Se ia cratita de pe foc. Se scoate frunza de dafin. Se adauga ouale. Se pune cate o felie de paine in fiecare farfurie de supa. Se toarna deasupra supa fierbinte. Se presara patrunjel.</p>

Vote it up
115
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza