Supa de rosii cu orez rosu

Aceasta supa deasa poate fi un mod satisfacator de a incepe o masa, sau o puteti servi la pranz, cu branza aromata si paine.
 
<p>Se obtin 4 portii
Fiecare portie contine 280 kcal, 3 g proteine, 18 g grasimi (din care 8 g grasimi saturate ), 21 g carbohidrati (din care 4 g zahar), 1 g fibre

Ingrediente

2 linguri ulei de masline extra virgin
6 salote tocate marunt
85 g orez rosu Camargue
150 ml vin alb sec
400 ml bulion de legume
1 cutie rosii tocate, circa 400 g
3 linguri oregano sau busuioc proaspat, tocat
sare si piper
Pentru servit
4 linguri smantana
frunze de busuioc sau oregano proaspat

Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 40–45 de minute

Preparare

Se incinge uleiul intr-o oala mare, se adauga salotele si se calesc incet 4–5 minute, sau pana se inmoaie.
Se adauga orezul si se amesteca bine, apoi se caleste 30 de secunde. Se toarna vinul si se fierbe rapid timp de 30 de secunde, dupa care se adauga zeama de legume si rosiile, cu suc cu tot.
Se da totul in clocot, se acopera oala cu un capac si se fierbe incet 35–40 de minute, sau pana ce orezul s-a facut fraged.
Se adauga oregano sau busuioc, se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Se toarna supa in castronele individuale, se adauga cate 1 lingura de smantana si se presara fiecare portie cu cateva frunze de busuioc. Se serveste fierbinte.

Avantaje
• Orezul rosu de Camargue, provenit din regiunile umede ale provinciei Camargue, din sudul Frantei, este foarte hranitor datorita continutului de fibre mai mare chiar si decat cel al orezului brun. Ca toate varietatile de orez, si acesta este un ingredient specific unei diete sanatoase din cauza continutului mare de carbohidrati cu amidon si a lipsei de grasimi.
• Rosiile, la inceputuri folosite doar ca planta ornamentala, sunt acum pretuite ca o sursa importanta de vitamina C si beta-caroten, ambele fiind antioxidanti puternici.

O idee
• Ca sa preparati supa de ciuperci cu orez, inlocuiti orezul rosu cu 75 g orez alb cu bob lung, si folositi 75 ml sherry sec in loc de vin rosu. Dupa ce adaugati sherry-ul la pasul 2, fierbeti-l pana ce aproape s-a evaporat, apoi adaugati 350 g castane sau ciupercute tocate. Gatiti-le 2 minute, pana se inmoaie. Adaugati 750 ml bulion de pui si 1 lingura sos Worcestershire. Acoperiti oala si fierbeti supa incet, timp de 10 minute. Adaugati 1 lingura de tarhon tocat si fierbeti alte 5 minute, sau pana ce orezul este fraged. Serviti supa fierbinte, adaugand in fiecare portie cate 1 lingura de smantana si cateva frunze proaspete de tarhon.</p>

Vote it up
137
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza