Supa de rosii cu crabi

O supa rapida si simpla, cu aromele marii, care ar trebui preparata cu crabi proaspeti. Serveste-o cu ciabatta sau paine prajita.
<p>Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: circa 30 de minute
Se obtin 4 portii

Fiecare portie contine:
265 kcal
9 g proteine
10 g grasimi (din care 4,5 g saturate)
28 g carbohidrati (din care 10 g zaharuri)
3 g fibre
vitaminele A, B1, B2, B6, B12, C si E, calciu, cupru, fier, folati, potasiu, niacina, zinc

Ingrediente

15 g unt
2 lingurite de ulei de masline extravirgin
1 ceapa mare, tocata marunt
400 g cartofi, curatati de coaja si taiati cubulete
340 g rosii coapte, descojite, curatate de seminte si taiate cubulete
2 fileuri de ansoa, scurse si tocate
600 ml supa simpla de peste, preferabil preparata in casa (vezi pagina 27)
200 ml vin alb sec
1 lingura de pasta de rosii
200 g carne proaspata de crabi (bruna si alba) sau o cutie cu carne alba de crabi (circa 225 g), bine scursa
150 ml lapte semidegresat
sare si piper
Pentru servit
3 linguri de smantana
2 fileuri de ansoa, scurse si taiate fasiute subtiri
paprika

Preparare

Se incing untul si uleiul intr-o oala mare. Se gatesc ceapa si cartofii la foc moderat, amestecand, timp de 5 minute, sau pana cand ceapa se inmoaie.

Se adauga rosiile si fileurile de ansoa tocate, apoi supa simpla, vinul si pasta de rosii. Se asezoneaza dupa gust. Se da in clocot, apoi se acopera oala si se fierbe incet compozitia 15 minute, amestecand ocazional.

Se adauga jumatate din carnea alba de crabi si toata carnea bruna; se inglobeaza si laptele. Se acopera oala si se fierbe mixtura incet, timp de 10 minute.

Se toarna supa in boluri si se decoreaza cu o spirala de smantana. Se pune restul de carne alba de crabi si fasiutele de ansoa, apoi se presara deasupra niste paprika. Se serveste fierbinte.

Cateva idei

Pentru o textura matasoasa, la sfarsitul pasului 3 se transforma supa intr-un piure, folosind un blender. Se mai pun in plus 200 ml de supa simpla, sau lapte, ori un amestec din cele doua, si se incinge.

Pentru a prepara un chowder de telina cu crabi, inlocuiti ceapa cu 300 g telina, taiata cubulete, si 140 g praz tocat.</p>

Vote it up
123
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza