Supa de pui cu rosii si tortillas

Ceapa verde, rosii, ardei iuti si zeama de lamaie verde compun o supa apetisanta, care este si o sursa de vitamina C
 
<p>Pregatire 20 min
La foc 50 min.
Se obtin 6 portii

Pe portie:

200 calorii
25 g proteine
11 g carbohidrati
5 g grasimi
1 g grasimi saturate
60 mg colesterol
2 g fibre
550 mg sodiu

Ingrediente

1 piept de pui, cu os, curatat de piele
8 cani supa de pasare degresata, cu continut scazut de sodiu
3 catei de usturoi
1 lingurita sare
1 lingurita piper negru
1 lingurita oregano uscat, faramitat
1 lingura ulei de masline
5 cepe verzi, tocate fin
150 g ardei iuti verzi
4 rosii potrivite, tocate bucati mari
1/2 cana suc proaspat de lamaie verde
4 tortillas din malai (15 cm) taiate fasii de 7,5 x 0,6 cm, prajite
3 linguri coriandru tocat

Preparare

1. Pieptul de pui, supa de pasare, 2 catei de usturoi, sarea, piperul si oregano se fierb 25 de minute intr-o oala descoperita, la foc mic.
2. Se scoate pieptul de pui din oala. Se indepar­teaza oasele. Se taie carnea in bucati mari. Se strecoara si se pastreaza supa.
3. Intr-o cratita mare, se incinge uleiul la foc potrivit. Se toaca marunt usturoiul ramas. Se adauga in cratita impreuna cu ceapa verde. Se calesc 5 minute, pana se moaie. Se adauga ardeii iuti, rosiile si supa strecurata. Se fierb 15 minute la foc mic, acoperite partial.
4. Se adauga bucatile de pui, sucul de lamaie verde si fasiile de tortilla. Se fierb 5 minute, la foc mic. Se orneaza cu coriandru.</p>

Vote it up
204
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza