Supa de legume cu pesto

Aceasta supa plina de legume si paste se bazeaza pe pistou, sosul pesto din regiunea franceza Provence
 
<p>
Se obtin 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: circa 30 de minute

Ingrediente:

1 lingura ulei de masline extravirgin
1 praz feliat subtire
1 dovlecel mare taiat cubulete
150 g fasole verde taiata bucati scurte
2 catei de usturoi pisati
1,3 litri bulion de legume
250 g rosii tocate
85 g vermicelli rupti bucatele
2 linguri sos pesto
piper
Pentru servit (optional)
4 linguri de parmezan proaspat ras

Preparare:

Se incinge uleiul intr-o oala mare. Se adauga prazul, dovlecelul, fasolea si usturoiul si se prajesc la foc mediu, timp de 5 minute sau pana cand legumele sunt moi si incep sa se rumeneasca.

Se adauga bulion de legume, rosii si piper proaspat macinat, dupa gust. Se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se acopera oala. Se fierbe la foc mic timp de 10 minute sau pana cand legumele sunt fragede, dar isi pastreaza inca forma.
Se adauga vermicelli. Se acopera oala din nou si se fierbe supa alte 5 minute, pana cand pastele sunt al dente.
Se pune supa in boluri si se adauga in fiecare cate 1 1/2 lingurita de pesto. Se amesteca, apoi se serveste, oferind branza parmezan separat, ca sa fie amestecata in supa.

Cateva idei:

• Pentru o supa mai substantiala, sau pentru a mari continutul de proteine al uneia vegetariene, adaugati 1 cutie fasole cannellini sau flageolet, circa 400 g, bine scursa. Suplimentati bulionul cu 150 ml si mariti cantitatea de pesto, la fiecare portie, la 2 lingurite.
• Cand rosiile proaspete nu sunt disponibile, inlocuiti-le cu 1 cutie rosii tocate, circa 400 g, bine scurse.
• Folositi macaroane cu timp scurt de gatit, in loc de vermicelli.

Avantaje:

• Rosiile contin licopen, un compus carotenoid care actioneaza ca antioxidant. Studiile recente au aratat ca licopenul poate proteja organismul de cancerul la pancreas si bila.
• Toate tipurile de branza sunt o buna sursa de calciu, vitamine A si D. Vitamina D este solubila in grasimi, iar cu cat branza este mai grasa, cu atat ofera mai multa vitamina D. Parmezanul are continut mare de grasimi, asa ca, adaugandu-l in supa, veti mari continutul de grasimi, dar si cel de calciu si vitamine.
</p>
Vote it up
172
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza