Supa de fenicul si cod

Bucati de peste, creveti si cochilii de paste se combina cu fenicul si praz pentru a da un delicios fel intai
 
<p>
Portii 6
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 20 de minute

Ingrediente:

2 linguri ulei de masline extravirgin
1 praz feliat
1 bulb de fenicul tocat
300 ml vin alb sec
900 ml bulion de peste
125 g conchigliette (paste cochilii mici, pentru supe)
450 g file de cod, fara piele, taiat bucatele
2 rosii, descojite, curatate de seminte si tocate
1 lingura faina de porumb
115 g creveti fierti decorticati
1/2 lingurita sos de ardei iute, sau dupa gust
2 linguri smantana
2 linguri patrunjel proaspat
sare si piper

Preparare:

Se incinge uleiul intr-o oala mare si grea. Se adauga prazul si feniculul si se gatesc circa 5 minute, amestecand ocazional.
Se adauga vinul si bulionul de peste, apoi se da in clocot. Se adauga pastele si se amesteca supa o data, apoi se lasa sa fiarba incet timp de 8 minute sau pana ce pastele sunt aproape fragede.

Se adauga cu grija bucatile de peste si rosiile, impreuna cu sare si piper, dupa gust. Se gatesc la foc mic 1–2 minute.
Intre timp, se amesteca faina de porumb cu 2 linguri de apa, ca sa formeze o pasta. Se adauga aceasta mixtura in supa si se da in clocot, amestecand constant. Se adauga crevetii si se fierbe totul inca 1 minut.
Se adauga sosul iute, dupa gust. Se adauga smantana si patrunjelul, se amesteca si se serveste supa imediat.

Avantaje:

• Pestele alb este o bogata sursa de proteine si contine putine grasimi. Este si o buna sursa de vitamina B12, esentiala pentru formarea globulelor rosii si pentru mentinerea sanatatii sistemului nervos.
• Bulbii de fenicul contin mai mult fitoestrogen decat majoritatea legumelor. Acest hormon natural, care se gaseste in plante, incurajeaza organismul sa elimine excesul de estrogen; un nivel ridicat de estrogen mareste riscul de cancer la san.

Cateva idei:

• Diferitele tipuri de sos de ardei iute variaza mult ca gust, iar unele dintre ele sunt foarte iuti, deci incepeti cu doar cateva picaturi, daca nu sunteti familiarizati cu produsul, dupa care puteti adauga cat doriti.
• Folositi cate 450 g de file de peste unditar si midii spalate bine, in loc de cod si creveti; adaugati midiile odata cu pestele. Inlocuiti feniculul cu 4 tije de telina feliate si 2 morcovi taiati cubulete. Aruncati midiile nedeschise la sfarsitul gatitului.
• Iaurtul cu continut redus de grasimi poate inlocui smantana, dar nu incingeti supa dupa ce iaurtul a fost adaugat, caci se va separa.
• Omiteti sosul iute si adaugati 2 linguri de vermut alb sec; folositi marar proaspat in loc de patrunjel.
 
Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro
</p>
Vote it up
128
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza