Supa de fenicul si cod

Aceasta supa colorata, usoara si satioasa se serveste cu paine calda, cu coaja crocanta, sau cu felii de paine din amestec de cereale
 
<p>Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 20 de minute

Portii 6
Fiecare portie contine: 263 kcal, 21 g proteine, 7 g grasimi (din care 1,5 g saturate), 20 g carbohidrati (din care 2,5 g zaharuri), 2 g fibre

Ingrediente

2 linguri ulei de masline extravirgin
1 praz feliat
1 bulb de fenicul tocat
300 ml vin alb sec
900 ml bulion de peste
125 g conchigliette (paste cochilii mici, pentru supe)
450 g file de cod, fara piele, taiat bucatele
2 rosii, descojite, curatate de seminte si tocate
1 lingura faina de porumb
115 g creveti fierti decorticati
1/2 lingurita sos de ardei iute, sau dupa gust
2 linguri smantana
2 linguri patrunjel proaspat
sare si piper

Preparare

1. Se incinge uleiul intr-o oala mare si grea. Se adauga prazul si feniculul si se gatesc circa 5 minute, amestecand ocazional.
2. Se adauga vinul si bulionul de peste, apoi se da in clocot. Se adauga pastele si se amesteca supa o data, apoi se lasa sa fiarba incet timp de 8 minute sau pana ce pastele sunt aproape fragede.
3. Se adauga cu grija bucatile de peste si rosiile, impreuna cu sare si
piper, dupa gust. Se gatesc la foc mic 1-2 minute.
4. Intre timp, se amesteca faina de porumb cu 2 linguri de apa, ca sa formeze o pasta. Se adauga aceasta mixtura in supa si se da in clocot, amestecand constant. Se adauga crevetii si se fierbe totul inca 1 minut.
5. Se adauga sosul iute, dupa gust. Se adauga smantana si patrunjelul, se amesteca si se serveste supa imediat.

Cateva idei
• Diferitele tipuri de sos de ardei iute variaza mult ca gust, iar unele dintre ele sunt foarte iuti, deci incepi cu doar cateva picaturi, daca nu esti familiarizat cu produsul, dupa care poti adauga cat doresti.
• Foloseste cate 450 g de file de peste unditar si midii spalate bine, in loc de cod si creveti; adauga midiile odata cu pestele. Inlocuieste feniculul cu 4 tije de telina feliate si 2 morcovi taiati cubulete. Arunca midiile nedeschise la sfarsitul gatitului.
• Iaurtul cu continut redus de grasimi poate inlocui smantana, dar nu incinge supa dupa ce iaurtul a fost adaugat, caci se va separa.
• Omite sosul iute si adaugati 2 linguri de vermut alb sec si foloseste marar proaspat in loc de patrunjel.

Avantaje
• Pestele alb este o bogata sursa de proteine si contine putine grasimi. Este si o buna sursa de vitamina B12, esentiala pentru formarea globulelor rosii si pentru mentinerea sanatatii sistemului nervos.
• Bulbii de fenicul contin mai mult fitoestrogen decat majoritatea legumelor. Acest hormon natural, care se gaseste in plante, incurajeaza organismul sa elimine excesul de estrogen; un nivel ridicat de estrogen mareste riscul de cancer la san.</p>

Vote it up
117
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza