Supa de fasole alba cu salvie si parmezan

Spanacul si fasolea alba asigura necesarul de acid folic, benefic pentru combaterea bolilor cardiovasculare
 
<p>Timp pregatire: 5 minute
La foc: 25 minute
Se obtin 4 portii

1 portie contine: 173 calorii, 12 g proteine, 15 g carbohidrati, 7 g grasimi, 1 g grasimi saturate, 21 mg colesterol, 4 g fibre, 890 mg sodiu

Ingrediente

1 lingura ulei de masline
100 g     carnati de curcan
2 catei de usturoi, tocati marunt
1 lingurita salvie uscata, faramitata
1 conserva (500 g) fasole alba cu bob mare (cannellini), scursa si clatita
400 g supa de pasare, degresata
4 cani frunze de spanac rupte
1/4 lingurita sare
1 varf lingurita piper negru
2 linguri patrunjel, tocat fin
1 lingura suc proaspat de lamaie
1/4 cana branza parmezan, rasa

Preparare

1. Intr-o cratita mare de teflon se incinge uleiul la foc potrivit. Se adauga carnatii. Se rumenesc timp de 3 minute, faramitandu-i cu lingura. Se scot pe un servet de hartie.
2. In aceeasi cratita, se calesc usturoiul si salvia timp de 30 de secunde. Se adauga fasolea, supa si 1 1/2 cana cu apa. Se fierbe descoperit timp de 10 minute.
3. Intr-un robot de bucatarie se prepara un piure cu jumatate din cantitatea de fasole si cateva linguri de supa. Se pune piureul din nou in cratita. Se adauga carnatii faramitati, spanacul, sarea si piperul. Se fierb la foc mic, descoperite, timp de 10 minute. Se pune patrunjel si suc de lamaie. Se presara branza parmezan inainte de a se servi.

Cateva idei

In aceasta reteta se pot folosi si alte tipuri de carnat in locul celui italian din carne de curcan. De asemenea se poate inlocui spanacul cu alte verdeturi care nu au aroma puternica, cum ar fi varza cu frunze late (collard). Pentru a grabi prepararea, folositi legume tocate congelate in loc de cele proaspete care necesita o gatire mai indelungata.</p>

Vote it up
252
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza