Supa de curcan cu spanac si usturoi

Aceasta supa bogata in orez, spanac proaspat si carne slaba de curcan este o sursa excelenta de vitamine B
<p>Timp pregatire: 15 minute
La foc: 1 ora
Se obtin 4 portii

1 portie contine: 197 calorii, 19 g proteine, 24 g carbohidrati, 4 g grasimi, 1 g grasimi saturate, 30 mg colesterol, 3 g fibre, 208 mg sodiu

Ingrediente

2 capatani de usturoi potrivite, in coaja
2 linguri pasta de rosii
800 g supa de curcan, degresata
1 cana carne de curcan fiarta, taiata cubulete
1 cana orez alb cu bobul lung, fiert
350 g spanac, tocat mare
1/4 lingurita piper negru
1/4 lingurita ardei iute maruntit sau dupa gust
1 lingura suc proaspat de lamaie

Preparare

1. Se incinge cuptorul la 200 de grade.
2. Se taie varful capatanilor de usturoi. Fiecare capatana se impacheteaza in folie de aluminiu. Se coc timp de 50 de minute, pana se moaie. Se lasa la racit.  Se scoate folia. Se stoarce pulpa intr-un castron mic.
3. Intr-o cratita mare, se amesteca pulpa de usturoi cu pasta de rosii. Se adauga supa. Se dau in clocot. Se adauga carnea de curcan, orezul, spanacul, piperul si ardeiul iute. Se fierb 8 minute, la foc mic, descoperit. Inainte de a se servi, se adauga sucul de lamaie.

Sfatu util

Multe supe se ingroasa in timp ce sunt tinute la frigider. Daca o supa devine prea groasa, adaugati supa limpede sau apa pentru a obtine consistenta dorita.</p>

Vote it up
152
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza