Supa de curcan cu arpacas

Cand prajiti un curcan, nu aruncati carcasa. Folositi-o pentru a prepara o supa cu gust deosebit, asemanatoare cu minestronele italian.
<p>Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: circa 2 1/4 ore
Se obtin 6 portii

Fiecare portie contine:
115 kcal, 7 g proteine
1,2 g grasimi (din care 0,2 g grasimi saturate)
20 g carbohidrati (din care 3,5 g zaharuri)
2 g fibre
vitaminele B6, C, E si folati

Ingrediente

Pentru bullion:
1 carcasa de la un curcan fript
1 ceapa taiata in sferturi
1 morcov tocat
2 tije de telina tocate
cateva fire de patrunjel
cateva fire de cimbru proaspat
1 foaie de dafin
Pentru supa:
1 morcov mare tocat
1 pastarnac mare tocat
3 tije de telina tocate
4–6 verze de Bruxelles tocate
1 praz mare tocat
100 g castane proaspete fierte sau ambalate in vid, tocate
75 g arpacas
100 g carne de curcan gatita, fara piele, taiata bucatele sau fasiute
sare si piper

Preparare

Mai intai, se prepara bulionul. Se rupe carcasa de curcan, aruncand pielea, si se pune intr-o oala foarte mare. Se adauga ceapa, morcovul si telina. Se leaga ierburile si foaia de dafin intr-un bouquet garni si se adauga in oala. Se acopera ingredientele cu o cantitate generoasa de apa rece si se da totul in clocot, luand spuma de la suprafata cu o spumiera. Se micsoreaza apoi flacara, se acopera oala si se fierb ingredientele 1 1/2 ora. Se strecoara bulionul si se arunca oasele si vegetalele.

Se masoara supa si, daca este necesar, se aduce la 1,7 litri, adaugand apa. Se inlatura grasimea si se pune supa din nou in oala curata.

Se da lichidul in clocot. Se adauga vegetalele tocate, castanele si arpacasul si se fierb 35 de minute, sau pana cand arpacasul este fraged.

Se adauga patrunjelul si carnea si se incinge bine supa. Se asezoneaza cu sare si piper si se serveste calda, alaturi de paine integrala cu coaja crocanta.

Versiune:

Ca sa prepari o supa de curcan cu linte si cartofi dulci, adauga linte rosie in loc de arpacas si foloseste 1 cartof dulce mare, cu miezul de culoare portocalie, 1 pastarnac mare si 225 g de radacina de telina in loc de morcov, pastarnac, tulpini de telina, varza de Bruxelles si praz. Aromati supa cu 1 lingura de jeleu de coacaze rosii, incorporat chiar inainte de a o servi.</p>

Vote it up
143
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza