Supa cu legume coapte la cuptor

Sucul de morcovi ii confera supei un gust dulce si o imbogateste cu o cantitate generoasa de beta-caroten
 
<p>
Timp pregatire: 10 min
La foc 40 min
Se obtin 4 portii

Ingrediente:

1 lingura ulei de masline
5 catei de usturoi, decojiti
350 g cartofi obisnuiti, cu coaja, taiati cubulete
2 ardei grasi verzi, curatati de seminte si taiati bucati de 1,5 cm
1/2 lingurita rozmarin uscat, faramitat
1 dovlecel galben de vara, taiat bucati de 1,5 cm
1 ceapa rosie mare, taiata cubulete de 1,5 cm
1 1/2 cana suc de morcovi
350 g rosii, taiate cubulete, 3/4 lingurita sare
1 lingurita tarhon uscat, faramitat

Preparare:

1. Se incinge cuptorul la 230 de grade. Intr-o tava mare de cuptor se pun uleiul si usturoiul. Se coc 5 minute. Se adauga cartofii, ardeii si rozmarinul. Se dau prin uleiul din tava. Se coc 15 minute, pana se moaie cartofii.

2. Se adauga dovlecelul si ceapa. Se coc inca 15 minute.

3. Intr-o cratita mare se pun sucul de morcovi, rosiile, tarhonul si sarea. Se fierb la foc potrivit. Se adauga in cratita legumele coapte.

4. Se toarna o cana de apa in tava de cuptor si se desprind bucatelele rumenite de legume prinse de tava. Se toarna lichidul din tava in cratita. Se mai fierbe 2 minute la foc mic, apoi se serveste.
</p>

Vote it up
281
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza