Supa-crema de legume

Ioanei Grigore ii plac supele crema: “Sunt usor de preparat si poti sa pacalesti mofturosii punand orice in ele”, scrie ea pe blogul sau
 
 
<p>Asa ca zilele acestea am facut o mica revizie a frigiderului meu, am scos legumele si am decis sa fac o supa crema de legume.
Pentru prepararea ei am folosit (cantitatile sunt orientative si le ajustati in functie de cate persoane aveti la masa):
5 cartofi medii

2 morcovi

1 dovlecel

1 pastarnac

1 ceapa uscata

1 ardei gras

1 foaie dafin

1 cana lapte

1 lingurita cimbru uscat

Sare

Piper
Totul incepe foarte simplu. Am curatat toate legumele, le-am taiat in bucati medii (daca bucatile sunt mai mici, se fierb mai repede) si le-am pus la fiert impreuna cu foaia de dafin, sarea si piperul. Eu am folosit o oala sub presiune ca sa ma asigur ca toate legumele (inclusiv radacinoasele) o sa fie foarte bine fierte. Aceasta este si partea amuzanta a acestei retete – nu trebuie sa iti faci griji de timpul de fierbere al fiecarei legume ; cu cat sunt mai fierte, cu atat mai usor o sa iti fie in momentul transformarii lor in crema.
Dupa ce s-au fiert, am scurs legumele, dar am pastrat o cana din supa de legume in care au fiert.

Am pus legumele in robotul de bucatarie si le-am pasat. Se poate folosi fie un blender, fie se pot pasa cu o furculita sau o ustensila de pasat cartofii pentru piure.

Dupa ce am pasat toate legumele, am pus compozitia intr-o oala pe foc.
Am adaugat laptele si supa de legume. Eu personal fac supele crema mai groase, insa puteti pune cat lichid doriti pentru a face supa mai cremoasa sau mai lichida.

Am lasat supa pe foc sa dea in cateva clocote. La sfarsit am pus cimbrul uscat, sare si piper.
Se serveste calda, si eventual cu crutoane.

Mai multe retete, pe blogul Ioana in lumea retetelor . </p>

Vote it up
113
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza