Timp
Preparare: 10 minute
La foc: 30 de minute
Ingrediente
15 g margarină
150 g ceapă, tocată mărunt
450 g morcovi, tocați mărunt
100 g praz tocat
300 g cartofi, tăiați cuburi
1 linguriță coriandru măcinat
1 cățel de usturoi, zdrobit
225 g boabe de fasole din conservă, scurse și clătite
300 ml supă de legume
2 linguri pătrunjel, tocat
Sare și piper
Ornare: frunze proaspete de pătrunjel
Preparare
1. Se topește margarina într-o cratiță mare, se pune ceapa, se acoperă cu un capac și se lasă să se rumenească 5-8 minute până când s-a înmuiat.
2. Se adaugă apoi morcovii, prazul, cartofii, coriandrul măcinat și usturoiul, se acoperă și se lasă să se călească 5 minute.
3.Se adaugă fasolea și 900 ml de apă, iar apoi se lasă să dea în clocot. Se reduce imediat flacăra, se acoperă și se mai lasă la foc mic până când legumele sunt fierte.
4. Se scoate supa de pe foc și se pasează într-un blender sau cu ajutorul unui mixer manual. Se adaugă în amestec supa de legume și pătrunjelul tocat. Se sărează și se piperează. Se servește ornată cu frunze de pătrunjel.