Supă picantă de dovleac cu bacon

 O supă bogată, cu aromă de cumin și ornată cu bacon, având o culoare atrăgătoare, este foarte indicată într-o zi friguroasă.  

 

4 porții

 INGREDIENTE:

 

 1 lingură ulei de măsline

 200 g ceapă tocată

 1,3 kg dovleac, curățat de semințe, de coajă, tăiat cuburi

 125 g cubulețe de bacon

 1 lingură chimion măcinat

 750 ml supă clară de legume

 Sare și piper 

 Ornare: frunze de pătrunjel proaspăt

 Garnitură: chifle crocante, opțional

 

 MOD DE PREPARARE:

 

 1          Se încălzește uleiul într-o oală, apoi se adaugă ceapa. Se amestecă bine ceapa, se acoperă cu un capac și se lasă să se rumenească încet 5-10 minute, până când se înmoaie, amestecând din când în când.

 2          Se adaugă dovleacul, baconul și chimionul și se mai călesc 10 minute.

 3          Se toarnă supa clară de legume, se dă focul mai tare ca să clocotească. Se micșorează apoi flacără și se lasă să fiarbă încet, fără capac, până când dovleacul e moale.

 4          Se pasează supa cu un mixer sau un blender. Se sărează după gust, se ornează cu pătrunjel și piper și se servește cu pâine crocantă, dacă doriți.

Vote it up
130
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza