4 porții
INGREDIENTE:
1 lingură ulei de măsline
200 g ceapă tocată
1,3 kg dovleac, curățat de semințe, de coajă, tăiat cuburi
125 g cubulețe de bacon
1 lingură chimion măcinat
750 ml supă clară de legume
Sare și piper
Ornare: frunze de pătrunjel proaspăt
Garnitură: chifle crocante, opțional
MOD DE PREPARARE:
1 Se încălzește uleiul într-o oală, apoi se adaugă ceapa. Se amestecă bine ceapa, se acoperă cu un capac și se lasă să se rumenească încet 5-10 minute, până când se înmoaie, amestecând din când în când.
2 Se adaugă dovleacul, baconul și chimionul și se mai călesc 10 minute.
3 Se toarnă supa clară de legume, se dă focul mai tare ca să clocotească. Se micșorează apoi flacără și se lasă să fiarbă încet, fără capac, până când dovleacul e moale.
4 Se pasează supa cu un mixer sau un blender. Se sărează după gust, se ornează cu pătrunjel și piper și se servește cu pâine crocantă, dacă doriți.