Supă rapidă de porumb cu pui

Un preparat delicios și sănătos, gata în numai 25 de minute
 

Supa de pui a fost mult timp folosită ca remediu alimentar pentru cei bolnavi – și se pare că, azi, știința confirmă efectele ei benefice, întrucât cercetătorii au descoperit un compus cu sulf, provenit din carnea de pui, ce se eliberează în supă la gătirea îndelungată. Acest compus are proprietăți antibacteriene. În rețeta de față, porumbul aduce fibre și antioxidanți.

 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII

3 lingurițe de ulei de floarea-soarelui sau de rapiță

1 ceapă, tocată mărunt

1 linguriță de ghimbir proaspăt, ras

1 cățel de usturoi pisat

1/2 linguriță de curcuma măcinată

4 căni (1 litru) apă clocotită

1/2 pui la cuptor sau la grătar, dezosat (oasele se pun deoparte)

boabele de la 3 știuleți de porumb

1 linguriță de ulei de susan

2 linguri de frunze proaspete de coriandru tocat, plus câteva frunze întregi, pentru ornat

piper negru, proaspăt măcinat

2 linguri de fulgi de migdale, pentru garnisit

 

PREPARARE 15 minute

GĂTIT 20 minute

FIECARE PORȚIE CONȚINE 1 686 kJ, 403 kcal, 29 g proteine, 20 g grăsimi (6 g grăsimi saturate), 27 g carbohidrați (3 g zahăr), 6 g fibre, 469 mg sodiu

 

1 Încinge uleiul într-o cratiță mare, la foc moderat. Călește ceapa 4 minute, amestecând frecvent. Înglobează ghimbirul, usturoiul, curcuma și amestecă până când compoziția degajă arome.

2 Adaugă apa, oasele de la pui, boabele de porumb și dă în clocot. Micșorând flacăra, fierbe molcom, cu un capac, timp de 15 minute.

3 Între timp, curăță și aruncă pielea și grăsimea vizibilă de pe pui. Taie carnea în fâșiuțe.

4 Folosește un clește de bucătărie pentru a îndepărta oasele din supă. Adaugă fâșiile de pui, uleiul de susan și 2 linguri de coriandru tocat. Asezonează bine cu piper, apoi lasă compoziția pe foc încă 1 minut, să se încingă.

5 Toarnă supa în boluri. Presară deasupra frunzele de coriandru și fulgii de migdale.

 

SFATUL BUCĂTARULUI Această rețetă este foarte potrivită pentru a utiliza cu folos resturile de carne și oasele de la un pui.

Dacă dorești să micșorezi timpul de gătit, poți folosi boabe de porumb congelate sau conservate. Ai nevoie de 2 căni (300 g) de boabe.

Vote it up
110
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza