Supă de mazăre congelată

Legumele congelate, mai ușor de gătit, sunt la fel de hrănitoare ca și cele proaspete
 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII

1 lingură de ulei de măsline

1 fir de praz mare, sau 2 mici, doar partea albă, tocată

2 căței de usturoi, tocați mărunt

3 1/2 căni (875 ml) supă-bază de casă cu un conținut redus de sodiu

4 căni (600 g) mazăre congelată

1 cană (20 g) mentă proaspătă, tocată

1/2 cană (125 g) iaurt cu un conținut redus de grăsimi, plus 4 linguri pentru servit

piper negru, proaspăt măcinat

sumac sau boia, pentru servit

 

PREPARARE 10 minute, plus 10 minute răcire

GĂTIT 20 minute

FIECARE PORȚIE CONȚINE 775 kJ, 185 kcal, 16 g proteine, 6 g grăsimi (1 g grăsimi saturate), 16 g carbohidrați (10 g zahăr), 2 g fibre, 606 mg sodiu

 

Ca toți membrii din familia cepei (Allium), prazul conține flavonoide, având puternice însușiri antioxidante. În rețeta de aici, acesta este combinat cu mazăre verde, plină de substanțe nutritive, și cu mentă, bogată în antioxidanți.

 

1 Încingând uleiul într-o cratiță mare, la foc moderat, călește prazul 8 minute, amestecând ocazional, până când acesta se înmoaie. Înglobează usturoiul și continuă 1 minut.

2 Adaugă supa-bază și dă în clocot. Micșorează flacăra până la o fierbere molcomă și gătește totul, cu un capac, în jur de 5 minute. Încorporează mazărea și clocotește din nou, apoi, reducând iar flacăra, fierbe compoziția, acoperit, timp de 5 minute. Ia cratița de pe foc; lasă supa să se răcească puțin, circa 10 minute.

3 Adaugă menta și 1/2 cană de iaurt. Folosește un blender manual ca să pasezi supa sau proceseaz-o în tranșe, într-un robot de bucătărie. Adu-o la loc în cratiță, dacă ai folosit robotul. Asezoneaz-o bine cu piper și încinge-o la foc mic, până când începe să bolborosească; nu o mai da în clocot.

4 Toarnă supa în boluri individuale, pune deasupra câte 1 lingură de iaurt și, înainte de a o servi, presară la suprafață sumac sau boia.

 

SFATUL BUCĂTARULUI Dacă recurgi la supă-bază luată din comerț, folosește jumătate supă și jumătate apă, pentru a menține cantitatea de sodiu cât mai scăzută.

Sumacul este un fruct care se utilizează uscat și măcinat, mai ales în bucătăriile din Orientul Mijlociu, pentru a da mâncărurilor o notă acrișoară, ca de lămâie.

Vote it up
82
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza