Preparare: 15 minute
LA FOC: 20-25 de minute
4 porții
O porție conține:
Calorii 59
Glucide 10 g
Proteine 4 g
Grăsimi 1 g (fără grăsimi saturate)
Ingrediente:
125 g cartofi, tăiați cuburi
150 g ceapă tocată
2 fire de citronella, fără frunzele tari, tocate
1,2 litri bulion de pui sau legume
50 g măcriș, tăiat fideluță
50 g spanac, tăiat fideluță
50 g ceapă verde, tocată fin
1 ardei iute roșu, fără semințe și tocat
2 căței de usturoi, tocați fin
1-2 linguri zahăr sau miere
Sare
3-4 linguri suc de lămâie
Preparare:
1. Se pun la fiert cartofii, ceapa, citronella tocată și bulionul într-o oală mare cu fundul gros. După ce a dat în clocot, se reduce flacăra și se lasă să fiarbă încet 15-20 de minute până când cartofii sunt moi.
2. Se adaugă în oală măcrișul, spanacul, ceapa verde, ardeiul iute, zahărul sau mierea și un praf de sare. Se lasă să fiarbă timp de 1 minut.
3. Se ia supa de pe foc și se adaugă sucul de lămâie după gust. Se servește fierbinte sau rece, după preferință.
Variantă: dacă nu este sezonul măcrișului, puteți folosi altă plantă aromată cum ar fi păpădie sau untișor.