Supă de iarnă cu dovleac și orez

Este o supă groasă, perfectă pentru zilele reci de iarna. Dovleacul și orezul îi oferă o textură catifelată

 

 

Ingrediente:
 

Porții 6

1 kg dovleac

2 linguri ulei de măsline extra virgin

2 cepe tocate

1 linguriță pudră de curry

2 căței de usturoi tocați

1 ardei iute verde, proaspăt, curățat de semințe și tocat mărunt

1 litru bulion de legume

175 g orez de risotto

un pic de bulion de legume fierbinte (opțional)

1 lingură frunze de coriandru tocate

sare și piper

 

Timp de preparare: 20 de minute

Timp de gătit: 40–50 de minute

Preparare:

1. Se curăță dovleacul și se îndepărtează coaja, semințele și fibrele din centru. Se spală semințele și se păstrează. Se taie miezul cubulețe.

2. Se încinge uleiul într-o oală mare, se adaugă ceapa și pudra de curry și se gătesc la foc potrivit, amestecând frecvent, timp de 15–20 de minute, sau până când ceapa se moaie și începe să se caramelizeze.

3. Se adaugă cubulețele de dovleac, usturoiul și ardeiul iute și se amestecă bine în mixtura de ceapă. Se toarnă bulionul de legume în oală și se adaugă 5 linguri de orez. Se dă în clocot, apoi se acoperă oala, se micșorează flacăra și se fierbe încet, 25 de minute, până când dovleacul și orezul sunt foarte moi.

4 Între timp, se dă în clocot o oală cu apă, se adaugă restul de orez și se fierbe 15 minute până se face fraged. Se scurge orezul într-o sită, se clătește cu apă rece și se lasă din nou la scurs.

5. Se încălzește grillul cuptorului. Se împrăștie semințele de dovleac pe o tavă de copt, într-un singur strat, și se prăjesc 3–5 minute, întorcându-le de câteva ori, până se rumenesc și se fac aromate. Se pun deoparte.

6. După ce dovleacul și orezul devin moi, se face supa piure, într-un blender. 

7. Se adaugă în supa cremă orezul gătit separat și se asezonează cu sare și piper, după gust. Se reîncălzește supa la foc mic. Dacă este prea groasă, se adaugă un pic de bulion de legume sau apă. Se adaugă apoi coriandrul și se servește, presărând câteva semințe prăjite în fiecare farfurie.

 

Vote it up
101
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza