Supă de fasole albă

 Poți folosi fasole din cutie pentru a aborda varianta mai rapidă a rețetei. Servește-o caldă, cu ciabatta sau pâine țărănească.  
 
4 porții 
  
 Ingrediente 
  
 1 lingură ulei de măsline 
 2 felii bacon afumat, fără șorici, tocate 
 1 ceapă tocată 
 2 căței de usturoi tocați 
 1 ardei gras roșu curățat de semințe și tocat mărunt 
 100 g fasole cannellini, înmuiată cel puțin 8 ore 
 1,4 litri supă clară de pui sau de legume 
 1 linguriță de rozmarin uscat 
 100 g varză tăiată fâșiuțe subțiri 
 sare și piper 
  
 Preparare 
  
 1. Se încinge uleiul intro oală mare, se adaugă baconul și ceapa și se prăjesc la foc mic, timp de 5 minute, sau până când ceapa s-a înmuiat. Se adaugă usturoiul și ardeiul gras și se călesc, la foc mic, timp de 2 minute. 
 2.  Se scurge fasolea muiată și se clateste sub jet de apă. Se pune fasolea în oală împreună cu supa de pui sau de legume. Se dă totul în clocot și se lasă să fiarbă rapid 10 minute, apoi se micșorează flacăra astfel ca lichidul să fiarbă încet. Se ia spuma. 
 3. Se adaugă rozmarinul. Se acoperă parțial oala și se fierbe la foc mic 45- 60 de minute, sau până când fasolea se face foarte fragedă. 
 4. Se scot 3 linguri de boabe de fasole, folosind o spumieră, și se pun intr-un castron unde se sfărâmă cu o furculiță. 
 5. Se adaugă varza în supă și se fierbe 5 minute. Se adaugă fasolea sfărâmată și se amestecă bine în supă, ca s-o îngroașe puțin. Se asezonează cu sare și piper și se servește fierbinte. 
  
 Avantaje 
 • Fasolea uscată este o excelentă sursă de fibre care ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge. 
Vote it up
69
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza