Supă de curcan cu arpacaș

Când prăjiți un curcan, nu aruncați carcasa. Folosiți-o pentru a prepara această supă cu gust deosebit. 

Porții 6

 

Ingrediente:

Pentru bulion:

1 carcasă de la un curcan fript

1 ceapă tăiată în sferturi

1 morcov tocat

2 tije de țelină tocate

câteva fire de pătrunjel

câteva fire de cimbru proaspăt

1 foaie de dafin

Pentru supă:

1 morcov mare tocat

1 păstârnac mare tocat

3 tije de țelină tocate

4–6 verze de Bruxelles tocate

1 praz mare tocat

100 g castane proaspete fierte sau ambalate în vid, tocate

75 g arpacaș

100 g carne de curcan gătită, fără piele, tăiată bucățele sau fâșiuțe

sare și piper

 

Timp de preparare: 15 minute

Timp de gătit: circa 2 1/4 ore

 

Preparare

1. Mai întâi, se prepară bulionul. Se rupe carcasa de curcan, aruncând pielea, și se pune într-o oală foarte mare. Se adaugă ceapa, morcovul și țelina. Se leagă ierburile și foaia de dafin într-un bouquet garni și se adaugă în oală. Se acoperă ingredientele cu o cantitate generoasă de apă rece și se dă totul în clocot, luând spuma de la suprafață cu o spumieră. Se micșorează apoi flacăra, se acoperă oala și se fierb ingredientele 1 1/2 oră. Se strecoară bulionul și se aruncă oasele și vegetalele.

2. Se măsoară supa și, dacă este necesar, se aduce la 1,7 litri, adăugând apă. Se înlătură grăsimea și se pune supa din nou în oala curată.

3. Se dă lichidul în clocot. Se adaugă vegetalele tocate, castanele și arpacașul și se fierb 35 de minute, sau până când arpacașul este fraged.

4. Se adaugă pătrunjelul și carnea și se încinge bine supa. Se asezonează cu sare și piper și se servește.

 

 

Vote it up
152
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza