Supă de conopidă cu brânză

O singură porție din această supă este suficientă pentru a-ți furniza doza zilnică de vitamina C  

 
Ingrediente 
 1 lingură ulei  
 1 fir de praz mic, doar partea albă, tocată mare 
 1 ceapă potrivită, tocată fin 
 800 g supă de pasăre
 1/2 căpățâna de conopidă, tocată mare  
 1/2 linguriță cimbru uscat, fărâmițat 
 1/2 linguriță cumin măcinat 
 1/4 linguriță piper alb 
 2/3 cană brânză gruyere fărâmițată 
  
  
 Preparare 
  
 1. Se încinge uleiul într-o cratiță mare, la foc potrivit. Se adaugă prazul și ceapa. Se călesc 5 minute, până se moaie. Se adaugă supa de pasăre, conopida, cimbrul și cuminul. Se fierbe circa 30 de minute la foc mic, descoperit, până când conopida devine fragedă. 
 2. Se adaugă piper în supă. Se servește supa în boluri și se presară brânză în fiecare bol. 
Vote it up
63
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza