Supă-cremă rece de roșii

Cu doar câteva ingrediente, putem găti o supă delicioasă 
 

Ingrediente pentru 4 porții

2 kg roșii coapte

1 ceapă mică

1 legătură busuioc

125 ml apă

1 linguriță oregano uscat

piper negru

200 g smântână

2 linguri pastă de tomate

1 praf zahăr

sare

 

1. Se spală și se taie jumătăți roșiile, curățându-le de cotoare. Se curăță ceapa și se toacă. Se spală busuiocul, se șterge și se rup frunzulițele; jumătate din frunzulițe se taie fâșii.

2. Se dau în fiert roșiile și ceapa cu apă, oregano, mult piper și frunzulițele de busuioc netăiate, amestecând. Se acoperă și se lasă să mai fiarbă înăbușit aproximativ 1 oră, la foc mic.

3. Se lasă să se răcească supa și se pasează printr-o sită sau se mixează până devine o pastă. Se acoperă și se lasă la frigider 2 ore.

4. Se înglobează în supă smântâna, lingură cu lingură, amestecând cu telul. Se adaugă pasta de tomate, zahăr și sare. Se presară fâșii de busuioc în supă și se servește imediat.

Vote it up
74
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza