Supă cremă de morcovi și fasole

Coriandrul proaspăt măcinat dă o notă aparte acestei supe, pe care o și poți orna apoi cu câteva frunze proaspete din același condiment.

 

Timp
Preparare: 10 minute
La foc: 30 de minute


Ingrediente

15 g margarină

 150 g ceapă, tocată mărunt

 450 g morcovi, tocați mărunt

 100 g praz tocat

 300 g cartofi, tăiați cuburi

 1 linguriță coriandru măcinat

 1 cățel de usturoi, zdrobit

 225 g boabe de fasole din conservă, scurse și clătite

 300 ml supă de legume

 2 linguri pătrunjel, tocat

 Sare și piper

 Ornare: frunze proaspete de pătrunjel  

Preparare

1. Se topește margarina într-o cratiță mare, se pune ceapa, se acoperă cu un capac și se lasă să se rumenească 5-8 minute până când s-a înmuiat.

 2. Se adaugă apoi morcovii, prazul, cartofii, coriandrul măcinat și usturoiul, se acoperă și se lasă să se călească 5 minute.

 3.Se adaugă fasolea și 900 ml de apă, iar apoi se lasă să dea în clocot. Se reduce imediat flacăra, se acoperă și se mai lasă la foc mic până când legumele sunt fierte.

 4. Se scoate supa de pe foc și se pasează într-un blender sau cu ajutorul unui mixer manual. Se adaugă în amestec supa de legume și pătrunjelul tocat. Se sărează și se piperează. Se servește ornată cu frunze de pătrunjel.

Vote it up
102
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza