Sunca de Parma cu pere si parmezan

Servita pe un pat din frunze mixte de salata, aceasta neobisnuita combinatie poate fi un aperitiv bun sau un pranz usor.
 
<p>Timp: 12 minute
Portii: 4
Per portie: 405 calorii, 11 g carbohidrati (inclusiv zahar 11 g), 20 g proteine, 31 g grasimi (grasimi saturate 11 g), sursa buna de vitamine E, B si calciu.

Ingrediente

1 lamaie sau lamaie verde
4 pere mici, de desert
sare si piper negru
85 g frunze mixte de salata
12 felii subtiri de sunca de Parma, circa 200 g in total
75 g bucata de branza parmezan
4 linguri ulei de masline extravirgin

Preparare

Se stoarce lamaia si se toarna sucul intr-un castron. Se spala, se sterg, se taie in patru si se curata de cotoare perele. Se taie fiecare pe lungime, in trei sau patru felii, se pun peste suc, se asezoneaza putin cu piper negru si se amesteca cu grija.

Se curata foile de salata si se spala. Se rup foile mai mari si se asaza lejer, pe patru farfurii. Se aranjeaza feliile de para marinate peste foile de salata, apoi se aranjeaza feliile de sunca in jurul celor de para. Se sareaza, dupa gust.

Folosind un cutit de curatat cartofi, se razuiesc carlionti subtiri de parmezan, direct peste salata (v. caseta, dreapta). Se stropeste cu putin ulei de masline extravirgin si se serveste imediat.

Sfat:
Cand se rade parmezanul, pentru a putea apuca bucata de branza cum trebuie, se foloseste una mai mare decat este de fapt nevoie. • Daca se poate, se folosesc forme din portelan subtire, termorezistent, in locul celor din ceramica, primele permitand caldurii sa patrunda mai adanc.</p>

Vote it up
260
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza