Sugestii pentru o situatie financiara sanatoasa

Formati-va niste obiceiuri bune, care in curand va vor intra in reflex
 

Urmand sugestiile de mai jos, va va fi mai usor sa controlati cheltuielile. Formati-va niste obiceiuri bune, care in curand va vor intra in reflex.

• Supravegheati-va cheltuielile in mod regulat; intr-un studiu, 40% din participanti au recunoscut ca isi verificau situatia financiara mai rar de o data pe luna, desi 70% din ei credeau ca e important sa stii cum stai cu banii.
• Platiti cat de mult puteti din datoriile de pe cartea de credit, in fiecare luna; daca efectuati doar plata minima, in cele din urma veti plati o avere ca dobanda.
• Platiti facturile importante prin ordin de plata sau debit direct; alcatuiti bugetul aferent acestor plati atunci cand calculati cati bani va vor ramane la sfarsitul lunii. Aceste cheltuieli se refera la ipoteca sau chirie, gaze, electricitate si apa, asigurari si telefon.
• Economisiti niste bani in fiecare luna, chiar daca vi se pare o suma neinsemnata. In ceea ce priveste cheltuielile majore previzibile, precum vacantele sau Craciunul, socotiti cat cheltuiti, in medie, pe an si impartiti rezultatul la 12; cautati sa economisiti suma respectiva in fiecare luna, intr-un cont separat.
• Daca trebuie sa cumparati un obiect impor­tant, faceti imprumut doar daca e neaparat necesar si cautati dobanda cea mai buna.
• Daca nu puteti plati la timp o factura, vorbiti cu firma respectiva; deseori va vor ajuta sa esalonati plata si eventual sa reduceti cheltuielile viitoare. Asigurati-va ca platile lunare propuse se incadreaza in bugetul dvs.; in caz contrar, renegociati.

 

Vote it up
479
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza