Sufleuri din branza de capra

Branza de capra si alunele prajite reprezinta o combinatie mai putin obisnuita, dar gustul si aspectul sufleurilor sunt excelente
 
<p>Timp: 30 minute
Portii: 4
Per portie: 285 calorii, 5 g carbohidrati (inclusiv zahar 2 g), 13 g proteine, 24 g grasimi (grasimi saturate 10 g), sursa buna de vitamine E si B.

Ingrediente

50 g alune, migdale sau nuci macinate
25 g unt la temperatura camerei
15 g faina
5 linguri lapte
sare si piper negru
100 g branza tare de capra
1 galbenus mare de ou
3 albusuri mari de ou

Preparare

Se incalzeste cuptorul la 190°C. Se pune un vas cu apa la fiert. Se presara alunele intr-o tigaie si se prajesc cu grija, amestecand, pana ce se fac galben-aurii.

Se foloseste jumatate din unt ca sa se unga interiorul a patru forme de sufleu, de 200 ml. Se impart alunele prajite in mod egal intre cele patru forme care se scutura pentru ca alunele sa acopere suprafetele in mod uniform.

Se topeste untul ramas intr-o cratita, se adauga faina si se caleste, amestecand, pana ce mixtura se ingroasa. Se asezoneaza dupa gust.

Se taie branza de capra bucatele mici, se adauga putin mai mult de jumatate in cratita si se amesteca bine. Cand branza s-a topit, se ia cratita de pe foc si se adauga galbenusul de ou.

Se bat albusurile pana ce se fac spuma. Cu o lingura mare de metal, se adauga o treime in sosul de branza, apoi se adauga restul, cu mare grija.

Se imparte branza ramasa intre cele patru forme, iar deasupra ei se toarna mixtura de sufleu. Se asaza formele intr-o tava de copt care se umple cu apa clocotita, pana la jumatatea inaltimii formelor. Se pune tava in cuptor, in jumatatea superioara a acestuia, timp de 10 minute, pana ce sufleul a crescut, s-a intarit putin si s-a rumenit.

Sfat:
Sufleul poate fi preparat cu ceva timp inainte si servit rece, pe un pat de foi de salata. Se lasa sa se raceasca in forme, apoi se pune la frigider. Cand se servesc, se desprind cu un cutit subtire, de-a lungul circumferintei, si se intorc. • Daca se poate, folositi forme din portelan subtire, termorezistent, nu de ceramica. Primele permit caldurii sa patrunda mai bine sufleul.</p>

Vote it up
232
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza