Sufleu de zmeură

Dacă e consumat îndată ce se scoate din cuptor, se topește în gură
 

Ingrediente pentru 4 porții de sufleu (a câte 200 ml)

zahăr vanilat (după gust)

115 g zahăr tos

1 lingură rasă de unt, la temperatura camerei

250 g zmeură proaspătă

4 albușuri de ouă mari

1 lingură zahăr pudră pentru presărat

smântână grasă (pentru servit)

 

1. Se încinge cuptorul la 190°C (gaze 3). Se amestecă, după gust, zahărul vanilat cu zahărul simplu. Se ung cu unt formele de sufleu, apoi se presară cu zahăr tos și se așază pe o tavă de copt.

 2. Se pasează zmeura, presând fructele printr-o sită fină. Se bat albușurile cu un mixer electric, până ce capătă consistență, dar spuma nu este prea tare, apoi se adaugă treptat restul de zahăr tos. Se continuă bătutul până când albușurile se întăresc și spuma devine lucioasă.

3. Se amestecă piureul de zmeură cu spuma, apoi se toarnă mixtura în forme și se face câte un mic țugui în vârful fiecăreia cu o lingură. Se pun în centrul cuptorului și se coc timp de 12-14 minute, până ce sufleurile au crescut frumos și au început să se întărească puțin.

 4. Se scot sufleurile din cuptor, se presară uniform cu zahăr pudră și se servesc cu smântâna grasă.

Vote it up
116
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza