Sufleu de caise

Cu cateva conserve in suc propriu puteti prepara in cateva minute aceste sufleuri delicioase si impresionante. Nu contin mult zahar
 
<p>Portii 4
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 15 minute

1 1/2 lingurita migdale pisate sau zahar tos
1 cutie jumatati de caise conservate in suc propriu, circa 400 g, bine scurse
2 oua separate
2 linguri smantana
1 lingura zahar tos
1/2 lingurita extract de vanilie
1/2 lingurita suc de lamaie
1/2 lingurita praf de copt

Pentru finisare
zahar pudra
pudra de cacao (optional)

Fiecare portie contine : 155 kcal, 5 g proteine, 9 g grasimi (din care 4 g grasimi saturate), 13 g carbohidrati (din care 13 g zahar), 1 g fibre

Se incalzeste cuptorul la 200°C si se pune inauntru o tava de copt, sa se incinga. Se ung cu putin unt 4 castronele pentru sufleu si se presara in interior cu migdale pisate sau cu zahar tos, scuturand ceea ce este presarat in exces.

Se pun intr-un robot de bucatarie sau blender jumatatile de caise, galbenusurile de ou, smantana, zaharul, extractul de vanilie si sucul de lamaie si se proceseaza pana se omogenizeaza.

Se pun albusurile de ou intr-un castron curat si se bat pana ce se leaga putin. Se cerne peste ele praful de copt si se continua batutul pana se intaresc. Se pune peste albusuri mixtura de caise si se amesteca folosind o lingura mare, de metal, avand grija sa nu se amestece prea mult, iar albusurile sa se moaie.

Se imparte mixtura de caise in mod egal in castronelele pentru sufleu. Se foloseste un cutit cu varful rotund pentru a trasa un cerc in centrul fiecarui sufleu; acest lucru va face ca varful sa se inalte in mod uniform.

Se pun castronelele pe tava de copt incinsa si se coc, in centrul cuptorului, timp de 15 minute sau pana cand sufleurile sunt crescute frumos si s-au facut aurii. Se presara imediat cu zahar pudra sau cu un amestec de zahar pudra si cacao, cernut printr-o sita, si se servesc imediat.

Avantaje
• Folosind fructe conservate in suc propriu, in loc de sirop, se micsoreaza continutul de zahar si cantitatea de calorii.
• Ouale sunt o sursa de prima mana de proteine – un nutrient esential pentru sanatate.

Cateva idei
• Pentru a prepara un sufleu cu si mai multe fructe, scurgeti o a doua cutie cu jumatati de caise si tocati-le. Aromatizati caisele tocate cu o cantitate mica de tulpini de ghimbir conservate, tocate foarte marunt, sau cu un amestec de condimente macinate. Pregatiti 6 forme de sufleu, in loc de 4. Preparati mixtura pentru sufleu ca mai sus. Impartiti fructele tocate in forme, apoi turnati deasupra mixtura de sufleu si coaceti-le.
• Inlocuiti caisele cu pere conservate in suc propriu si adaugati la mixtura un praf de cardamom pisat. Alte fructe care pot fi incercate sunt piersicile si coacazele negre.
• Pastrati sucul fructelor si adaugati-l la o salata de fructe sau la o bautura din fructe.</p>

Vote it up
270
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza