Sufleu cu mere și fructe de pădure

Omletă pufoasă alături de un amestec de fructe – o ispită dulce
 

Ingrediente pentru 2 porții

2 mere crocante feliate

50 g mure

¼ linguriță ienibahar

1½ linguri zahăr

2 ouă separate

½ coajă de portocală rasă mărunt

½ linguriță de extract de vanilie

15 g unt

1 linguriță zahăr Demerara (din trestie de zahăr)

1 pahar de iaurt

 

1. Se așază feliile de mere într-o oală. Se adaugă murele, ienibaharul și 1 lingură de zahăr. Se fierb acoperit 2-3 minute, agitând oala din când în când, până când iese sucul din fructe și se dizolvă zahărul. Se ia oala de pe foc și se păstrează fructele de pădure calde.

2. Se bat cu un tel gălbenușurile împreună cu ½ lingură de zahăr, coaja de portocală și vanilia până devin pufoase. Într-un alt castron curat se bat bine albușurile, apoi se adaugă cu o lingură la compoziția din gălbenușuri.

3. Se încălzește grătarul cuptorului la foc mediu. Se topește untul într-o tigaie cu mâner, apoi se toarnă amestecul de ou în tigaie și se prăjește 2-3 minute, până când se rumenește partea inferioară.

4. Se așază tigaia sub grătar și se coace 1-2 minute. Se scoate tigaia din cuptor și se potrivește grătarul la cel mai înalt nivel.

5. Se toarnă amestecul de mere și mure peste jumătate de omletă și se acoperă cu cealaltă jumătate. Se presară cu zahăr Demerara și se prăjește aproximativ 30 de secunde, până când se caramelizează zahărul. Se înjumătățește omleta și se servește fiecare porție cu iaurt.

Vote it up
114
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza