Substante pentru un organism rezistent

O nutritie adecvata poate constitui un sprijin foarte solid pentru apararea organismului impotriva microbilor
 
<p>Alimentatia sanatoasa este esentiala, mai ales, in perioada in care racelile sunt in ofensiva, fiind gata de atac. De o importanta vitala sunt urmatoarele elemente nutritive esentiale: vitamine, oligoelemente, proteine si grasimi saturate.

"In primul rand, conteaza foarte mult calitatea produselor. Daca, in principiu, hrana grasa contribuie la slabirea sistemului imunitar, sunt anumite grasimi care contin acizi Omega 3 ce ajuta la intarire capacitatii de aparare a organismului" a declarat dr. Michael Velden, specialist in medicina generala, pentru dw-world

Multi oameni subestimeaza impactul alimentelor zilnice asupra fortificarii organismului impotriva infectiilor. De exemplu, schimbarile bruste de regim alimentar in favoarea unei siluete de invidiat pot slabi sistemul imunitar. La oamenii malnutriti, riscul de infectii este mai mare, avertizeaza dr. Victor Yarosh seful clinicii din Olsberg. Dietele care sunt constituite din mai putin de 1200 calorii pe zi, pot slabi organismul din cauza ca nu aduc acestuia aportul necesar de elemente nutritive.

Supraponderabilitatea nu este atributul organismului puternic si rezistent, ba dimpotriva. Prin urmare, se recomanda ca doza zilnica de energie alimentara sa fie echilibrata mai ales in sezonul rece. Iar pentru cei care doresc sa piarda in greutate se recomanada trecerea lenta la o dieta care sa-i ajute sa scape de surplusul de kilograme.

In ultimii ani, au ajuns la moda bauturile care contin probiotice, in special iaurturile. Acestea sunt recomandate pentru intarirea sistemului imunitar. Aceste probiotice ajuta, intr-adevar, pentru ca in componenta lor se gasesc microorganisme care ajung in intestine, iar, in forma activa, pot cel mult sa reduca din efectele unei raceli. Insa pana la miturile care spun ca previn infectiile virale e cale lunga.

Daca vreti probiotic in stare pura il gasiti in zeama de varza murata. Se recomanda, de asemenea, consumul a cel putin 5 portii de fructe pe zi in sezonul rece si trebuie stiut ca sucul de lamaie, fierbinte, face adevarate minuni datorita cantitatii mari de vitamina c continute.</p>

Vote it up
239
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza