Substante din sapun care dauneaza

E bine sa avem grija cu ce anume ne spalam, deoarece unele sapunuri si sampoane pot duce la aparitia dermatitei
 
<p>Dermatita este o afectiune la nivelul pielii care se manifesta prin aparitia petelor rosii, a mâncarimilor, a descuamarii si a basicutelor la nivelul dermei, anumite substante din sapun fiind responsabile de aparitia acestei boli, relateaza site-ul "howstuffworks.com".
Astfel, lauril sulfat de sodiu (SLS) este un ingredient des intâlnit in sapunuri si sampoane, cu rol in curatarea pielii. Substanta este folosita pentru a indeparta grasimea de pe epiderma. SLS insa poate actiona prea dur, distrugând bariera naturala de grasime a pielii, determinând astfel aparitia dermatitei de contact.
Parfumul este o alta substanta care poate duce la aparitia dermatitelor, datorita efectului de uscare al pielii. Se recomanda citirea cu atentie a etichetei produsului si evitarea sapunurilor care contin parfum. In timp ce alergiile alimentare la nuca de cocos sunt destul de rare, in cosmetica fructul poate provoca leziuni la nivelul dermei, in ciuda efectului de catifelare. Potrivit dermatologilor, nucile de cocos pot fi transformate in dietanolamida de cocos, un detergent care poate deteriora bariera naturala uleioasa a pielii, expunând-o uscarii si dezvoltarii unor reactii alergice.
Parabenii sunt substante cu rol de conservare, folosite in majoritatea produselor cosmetice. Alergiile la parabeni sunt relativ rare, insa unele produse con­tin mai multe tipuri de astfel de substante, ceea ce duce la deteriorarea pielii. 
Balsamul de Peru este folosit in special pentru mirosul placut si pentru proprietatile hidratante. De asemenea, este adaugat si in unele alimente si medicamente. Potrivit medicilor, aproape jumatate dintre persoanele care au alergii la parfumuri au o reactie negativa si la balsamul de Peru.</p>
Vote it up
219
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza