Sub soarele Madridului

Error message

  • The file could not be created.
  • The file could not be created.
Istoria se împletește cu modernitatea în capitala Spaniei
 

Inima vechiului Madrid: Plaza Mayor

Are aproape patru secole de istorie, iar odinioară era piața principală a orașului. Construcția ei a fost ordonată de Felipe al II-lea, când Curtea Regală s-a mutat la Madrid. Galeria cu coloane și arcade, care a rămas în picioare după trei mari incendii, este locul perfect din care să pornești într-o plimbare prin centrul istoric.

Plaza de Cibeles: la doi pași de artă

La niciun kilometru depărtare, între fântâna Cibeles, de lângă palatul cu același nume, care este astăzi sediul primăriei, și Plaza de Atocha, se află una dintre cele mai importante galerii din lume: Muzeul Prado. Foarte aproape se află și fascinantul Muzeu Thyssen-Bornemisza și magnificul Muzeu de Artă Modernă Regina Sofía.

Istorie vie: Austria din Madrid

La nord de Plaza Mayor se află Plaza de la Villa, înconjurată de străduțe înguste și fermecătoare – locul ideal în care să rătăcești, pierdut în reverii despre perioada dinastiei habsburgilor, în timpul căreia Madridul a devenit capitala unui imperiu „unde soarele nu apune niciodată“. Apoi, plimbă-te prin Puerta del Sol, centrul geografic plin de viață al Madridului, care își are originile în secolul al XVI-lea.

Delicatese al fresco: tapas

Fiind capitala europeană cu cele mai multe ore de soare, Madridul e locul perfect pentru a sta la o terasă și a degusta tradiționalele tapas, delicii culinare în miniatură. Selecția este uriașă: crochete, calamari sau celebrele ouă huevos estrellados. Dacă ai chef de aventuri culinare, încearcă ciorbele cocido și callos. În cartierele La Latina, Malasaña și Conde Duque sunt o mulțime de locuri în care te poți bucura de tapas și de soare.

„Cele mai frumoase vederi asupra Madridului pot fi admirate pe terasa de pe acoperișul clădirii Círculo de Bellas Artes. Pentru numai 3 euro, vizitatorii pot ajunge cu liftul într-un spațiu care este un adevărat „Madrid celest“. Alte locuri pe care nu trebuie să le ratezi sunt Palatul Regal, cu Grădinile Sabatini, și templul egiptean Debod, la apusul soarelui“.

             

Natalia Alonso, redactor-șef Selecciones Reader´s Digest Spania

Vote it up
267
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza