Studiu: importanța contactului vizual

Ce informații ne transmite privirea unei persoane
 

Există un motiv bine întemeiat pentru care părinții ne-au învățat să privim oamenii în ochi atunci când ne adresăm lor: contactul vizual este o parte esențială a comunicării, care transmite repere sociale importante. Cu toate astea, atunci când ne uităm în ochii unei persoane prea mult timp lucrurile iau o turnură diferită. Iată de ce se întâmplă acest lucru, conform unui studiu efectuat recent de psihologii de la University College London, scrie scientificamerican.com.

 

 Bebelușii în vârstă de numai cinci zile preferă să privească fețele oamenilor care fac contact vizual, prin comparație cu persoanele care aruncă priviri ezitante, spun cercetătorii, care sunt de părere că această obișnuință mult mai înrădăcinată în comportamentul nostru decât am fi crezut.

 

 "Contactul vizual este cel mai important canal de transmitere a mesajelor în timpul unei interacțiuni sociale," explică James Wirth, psiholog în cadrul Ohio State University din Statele Unite ale Americii, iar acest lucru este datorat faptului că prin această interacțiune se transmit informații care ne ajută să înțelegem emoțiile și intențiile interlocutorilor.

 

 De asemenea, lipsă contactului vizual la infanți este un indicator al prezenței unei forme de autism, spun cercetătorii.

Mai multe detalii aici

Vote it up
119
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza