Stroganoff din vanat

Prepara rapid fasii fragede de carne slaba de vanat cu legume proaspete si un sos de smantana
 
<p>Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 20 de minute
Portii :4

Ingrediente

2 linguri ulei de floarea-soarelui
1 ceapa mare taiata felii subtiri
1 ardei gras galben fara seminte si taiat cubulete
300 g tagliatelle
300 g carne slaba de vanat fara os, taiata fasii subtiri
225 g ciuperci champignon taiate in patru
4 linguri vin rosu
2 linguri coniac
150 ml smantana simpla
5 linguri patrunjel proaspat tocat
2 lingurite paprika
sare si piper

Preparare

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, se adauga ceapa si ardeiul galben si se prajesc incet 6–8 minute sau pana se moaie.
Intre timp, se fierb tagliatelle intr-o cratita mare cu apa clocotita, 10–12 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana sunt al dente.
Cu o spumiera, se scot ceapa si ardeiul din tigaie si se lasa deoparte. In tigaie se pun fasiile de carne de vanat si ciupercile si se calesc la foc mare 3–4 minute, amestecand des, pana cand carnea este facuta.
Se pun ceapa si ardeiul inapoi in tigaie si se adauga vinul si coniacul. Se pun la fiert. Cand clocotesc se fierb la foc mic 3–4 minute ca sa scada putin lichidul, amestecand des. Se adauga smantana, 3 linguri de patrunjel, paprika, sare si piper dupa gust. Se incalzesc la foc mic.
Se scurg bine pastele si se impart pe 4 farfurii incalzite. Se pune vanatul Stroganoff pe farfurii si se orneaza cu restul de 2 linguri de patrunjel. Se servesc fierbinti.

Cateva idei
• In loc de carne de vanat, se poate folosi muschi de vaca, muschi file de porc sau piept de pasare fara os (file).
• Pentru Stroganoff din legume si fasole flageolet, in 2 linguri ulei de floarea-soarelui se calesc 2 fire de praz taiate felii, 1 ardei gras rosu sau galben fara seminte si taiat felii, 2 dovlecei taiati felii (sau 1 vanata mica taiata cubulete) si 115 g ciuperci taiate felii, circa 15 minute sau pana se fragezesc. Se adauga 1 conserva de fasole flageolet, circa 410 g, scursa si clatita, 2 linguri de verdeturi proaspete amestecate, tocate (sau 2 lingurite de ierburi de Provence uscate) si 6 linguri de vin alb sec sau de bulion de legume. Se pun la fiert si se fierb la foc mic 3–4 minute sau pana sunt fierte legumele. Se adauga 150 ml smantana simpla, precum si sare, si piper dupa gust. Se servesc cu 250 g orez amestecat, basmati si alb, fiert la aburi 15 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana devine fraged.

Avantaje
• Smantana simpla are continut de grasime mult mai mic decat alte feluri de smantana, dar confera totusi sosului o textura bogata.
• Carnea de vanat este o sursa excelenta de proteine. Deoarece este foarte slaba, are un continut de grasime mai mic decat alte carnuri rosii.
• Patrunjelul este o sursa excelenta de vitamina C – doar 1 lingurita de patrunjel tocat poate aduce o contributie semnificativa la necesarul zilnic recomandat.

</p>
Vote it up
148
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza